Hat ponttal nyert az Alba

2022.10.12. 20:10

Hullámzó meccsen diadalmaskodtak a fehérvári kosarasok

A bajnokság harmadik fordulójában a ZTE vendége volt az Alba kosárcsapata. A látogatók 76-70-re győztek.

Horog László

A tavalyi szezonban még a ZTE-ben remeklő Quenton DeCosey volt a fehérváriak legjobbja a szerda esti bajnokin

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A tavaly még az egerszegieket erősítő DeCosey duplájával az Alba került előnybe, Phimore hármassal jelentkezett, DeCosey középtávolról is beköszönt, gyorsan ellépett a magabiztos Fehérvár, 0-7. Mitchell Smith hármasára Somogyi kétpontossal felelt, aztán a hazaiak megkezdték a felzárkózást, Polster Attila kosara után Smith ismét beköszönt kintről, O’reilly szintén távolról, egyenlítettek a zalaiak, 11-11. Ford kosarával ismét a látogatók voltak szűk előnyben, aztán Ford bedobta büntetőit, Pongó ziccert értékesített, újfent meglógott az Alba, a hazaiak időt kértek, az első negyed zárása előtt két perccel, 11-18. Rosszul dobott a Zete, Pongó Marcell vszont jól, tovább nőtt a különbség, a vendéglátók Keller Iván hármasával és Rakicevic duplájával jöttek ki a szorításból, az első negyed 16-20-as eredménnyel zárult. DeCosey kétpontosa nyitotta a második etapot, az Alba nevelése, Keller megint dobott egy triplát, erre betörés után Somogyi válaszolt. Vojvoda is betalált, megint meglépett az Alba, keller újabb három pontjával közelített a ZTE, 26-31. Philmore, Ford és Pongó pontjaival a meccsen először, tízen felülre kerültek a vendégek, 28-39, elkapkodták a dobásokat a házigazdák, aztán Trice betalált, ezzel alakította ki az első félidő eredményét, 30-39.   

A nagyszünet után nem sikerültek a dobások, aztán Ostojic betalált, DeCosey azonnal reagált, sőt, kisvártatva ismét, megint tíz fölé nőtt a differencia, Keller Iván hármasa tartotta meccsben a nyugatiakat, 35-43. Ostojic a folytatásban is ügyeskedett a palánk alatt, Smith zsákolása után pedig az Alba trénere, Matthias Zollner időt kért, 40-43. DeCosey és Somogyi révén kicsit meglépett a Fehérvár, Rakocevic két, mintaszerű hármassal egalizált, DeCosey duplája után a házigazdák Ostojic büntetőivel és Keller hármasával fordítottak. Vojvoda duplát dobott, Keller két büntetőt, három negyed után a 56-53-ra álltak az együttesek. Vojvoda kosaraival már a Fehérvár vezetett, aztán Takács Milán sem rontott, a vége előtt öt perccel, 57-63-nál Sebastjan Krasovec időt kért. Ez hatott, átvette a vezetést együttese, Őhilmpre büntetőkkel egyenlített, Pongó hármast dobott, 65-68. Bár a házigazdák nem adták fel egyetlen pillanatra sem, őrizte előnyét az Alba, a végjátékban magabiztosabb vendégek megérdemelten nyertek, 70-76.

Zalakerámia ZTE KK-Arconic-Alba Fehérvár 70-76 (16-20, 14-19, 26-14, 14-23)

NB I-es bajnokság, 3. forduló, Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok, vezette: Papp Péter, Györfy Rúben, dr. Németh Patrik (Balogh László György)

ZTE: Trice 10, Németh 3, Szalay -, Smith 8/6, Ostojic 12, csere: O'Reilly 3/3, Keller 17/12, Rakicevic 15/6, Zsíros -, Polster 2. Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Alba: Pongó 9/3, Somogyi 8, DeCosey 17/3, Ford 11/3, Philmore 11/3, csere: Vojvoda 16, Takács Milán 4, Kemp -. Vezetőedző: Matthias Zollner

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában