Ezüstösen szikrázó lovasok

2022.10.13. 10:18

Kunos Anna díjugrató épp lecsúszott a bajnoki címről

Két ezüstéremmel zárták a balatonvilágosi regionális díjugrató bajnokságot a Kunos Lovarda lovasai.

Ferencz Balázs

Kunos Anna a hazai tenyésztésű Ombre V.V. nyergében

Forrás: Kunos Lovarda LK

A kétnapos megmérettetésen a Fejér megyei bajnokságot néhány héttel ezelőtt megnyerő Kunos Anna kiválóan lovagolt Ombre  V.V. nyergében. A Velencén élő, Fehérváron sportoló lovas az első nap után vezetett a kezdő lovasok 105 centis kategóriájában. A döntőben azonban túlizgulta a versenyt, s vétett egy verőhibát. Nagy riválisa, a nagyobb versenyrutinnal és tapasztalt lóval ugrató Juhász Léda (Rádiháza Generális - Prosper LK) hibátlan pályát ment, így a nagy lóval alig néhány hete versenyző Kunos Anna szépen csillogó ezüsttel zárta a nyolc megye legjobb díjugratóit felvonultató regionális bajnokságot.

Kunos Anna (középen) ezüstérmet nyert egyéniben és csapatban is
Forrás: Kunos Lovarda LK

- Anna különösebben nem izgult a verseny előtt, azonban most már úgy érzem, a döntő előtt elvitt a hév, és túl nagy terhet tettem rá. Leginkább nekem akart megfelelni, s ennek egy verőhiba lett az ára. Jövőre már a korosztályos championátusra készülünk - mesélte őszintén a tréner és egyben Anna édesanyja, Vámos Valentina.

Varga Kata Szonja Que Pasa nyergében összeszedett, az egész éves munkát igazoló lovaglással felért a hatodik helyre. 

A Kunos csapatban is ezüstérmet szerzett. Buza Patrik (Janieta VDL), Balogh Laura (Esme), Nagy Nóra Jázmin (Carte Noire), és Kunos Anna (Ombre V.V.) összesített eredményeivel ugrott a dobogó második fokára a Vámos Valentina által felkészített fehérvári csapat.

A hétvégén már Kaposváron ugratnak a Kunos Lovarda tanítványai. Kunos Anna négy lóval versenyzik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában