Bosszantó fehérvári fiaskó

2022.10.02. 19:10

Elszenvedte első bajnoki vereségét az Alba Regia KSE csapata

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 4. fordulójában a szünet utáni gyengébb játékuknak köszönhetően pont nélkül maradtak a székesfehérváriak szombat este.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

KSE Tarján–Alba Regia KSE 27-23 (11-11)

Községi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Tóbiás, Végh.

Alba Regia: CZÉRNA – Králl 1, Giday 2, Bárdos 4, Szalczinger, Rohonyi 3, Kanyó B. 3 (2). Csere: Lakatos (kapus), KOVÁCS G. 2, ifj. Grőber M. 4 (2), Harsányi 4, Kónya B., Sipics, Salamon D. Edző: Grőber Mátyás.

Eredmény alakulása: 7. perc: 3-3, 15. p.: 5-7, 23. p.: 9-9, 38. p.: 17-13, 49. p.: 19-17, 56. p.: 22-20.

Cseppet sem volt könnyű helyzetben a fehérvári szakma stáb a tarjániak elleni mérkőzés előtt, Zsákovics Bence után ugyanis Fodor Péter is kidőlt a kapusok közül, így a sokadszorra reaktivált Czérna Tibor valamint a frissen igazolt Lakatos Tamás utazott el Komárom-Esztergom megyébe.

A rutinos Czérna nemcsak a védéseivel hozzájárult az albások jó kezdéséhez, de a vendégek hálóőre az egész mérkőzést figyelembe véve csapata egyik legjobbja volt. Akkor is, amikor az első játékrészben futott a szekér és a szurkolói által támogatott hazaiak nyitott védekezésével találta szembe magát az ARKSE, és a térfélcserét követően is, amikor az Alba alaposan beragadt a kezdésnél.

Ezt követően azonban hiába próbálta meg cserékkel felrázni a gárdát Grőber Mátyás, a négy átlövő közül senki sem kapta el igazán a fonalat, ez pedig rányomta a bélyegét a találkozóra, a technikai hibák miatt pedig egyre nőtt a különbség. A két súlyos fegyelmezetlenség után – a 36. percben Kónya Balázs, a 40. minutumban Szalczinger János számára ért véget idő előtt az összecsapás – megzavarodtak Kanyó Bencéék, amit a lendületesen, sok mozgással kézilabdázó, továbbra is száz százalékos tarjániak kegyetlenül ki is használtak.

– A második félidőben fejben szétesett a csapat, indiszponáltan játszottunk, ez pedig megbosszulta magát – értékelt Madár Imre, az Alba Regia KSE tiszteletbeli elnöke az összecsapást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában