Dobogóra gyalogoltak

2022.10.17. 17:00

Bajnoki cím és bronzérem a szondis gyaloglók mérlege

A fiúk és a lányok csapata is dobogóra állhatott a Pécsett rendezett, U16-os gyalogló csapatbajnokságon.

Ferencz Balázs

A szondis gyaloglók különítménye edzőjükkel, Őze Tiborral

Forrás: Honvéd Szondi György SE

A fiúk 5000 méteren, a lányok 3 kilométeres távon álltak rajthoz az U16-os korosztály csapatbajnokságán. Egy egységet három versenyző alkotott, az elért helyezéseik és időeredményük összegzése után hirdettek sorrendet a csapatok között.

A Honvéd Szondi György SE gyalogló fiai, Szónok Dániel, Csongor Zalán és Horváth Martin összetételben csapatbajnokok lettek, úgy, hogy mindhárman egyéni csúcsot is gyalogoltak.

Az erőviszonyok ismeretében a lányoknál a dobogó megszerzése volt a cél, amit a harmadik helyükkel teljesítettek is. A bronzérmes csapat tagjai Stethner Liliána, Kormos Anna és Horváth Réka voltak.

Az U18-as korosztályban szedte a lábait Schwarz Péter, aki a IX. Márcz Róbert emlékversenyen 10 000 méteren gyalogolt. Jó eredményben bízott, hiszen a válogatott kerettagságot célozta meg. 57 perc 09,8 másodperces eredményével nagy lépést tett célja felé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában