Maradt még energia

2022.10.31. 19:37

Az utolsó harmadban meg tudtak újulni

A FEHA19 felnőtt együttese idénybeli második sikerét aratta a DEAC ellen az Erste Ligában.

Beke Zsombor

Az utolsó harmadra is maradt szufla a fehérvári fiatalokba (kékben)

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megye Hírlap

Anatoli Bogdanov fiatalokra épülő csapata hazai jégen idáig is bárki dolgát meg tudta nehezíteni, nem volt ez másképp vasárnap sem. Bár a találkozót a DEAC kezdte jobban, egy harmad után a hajdúságiak vezettek 2-0-ra. A második húz percben azonban összekapták magukat az akadémisták és kiegyenlítettek. A lendület pedig a záróetapra sem esett vissza, és végül 4-2-re nyertek a kék-fehérek. 

– Az első harmad nehéz volt számunkra, nem voltam teljesen elégedett a belefektetett energiával. A Debrecen szerzett két gólt, de a második játékrészben sikerült visszajönnünk és egyenlítenünk, fontos volt az emberelőnyös találatunk, szükségünk volt rá. A harmadik harmadra nem tudom honnan találtak még ennyi energiát a srácok, okosan játszottunk, megvoltak a lehetőségeink és gólokat szereztünk. Nagy győzelem számunkra. Mióta itt vagyok, a DEAC mindig nehéz ellenfél volt nekünk, eddig még nem is sikerült legyőznünk őket. Nagyon boldog vagyok, hosszú hét volt, holnap edzünk, keddre pedig készen kell állnunk a következő mérkőzésre – nyilatkozta a lefújás után Anatoli Bogdanov, a FEHA19 vezetőedzője.

– Nagyon jó mérkőzést játszott a Fehérvár, megérdemelték a győzelmet, gratulálok nekik. Az első húsz perc után sikerült 2-0-ra vezetnünk, de szóltam a srácoknak, hogy vigyázzunk, mert elég éles ez a Fehérvár. Úgy gondolom, hogy a sors is igazságos, a második játékrész elején elszórakoztuk a lehetőségeinket, és ezt vissza is adta a karma. Ebből tanulnunk kell. Nagy munkát tettek bele a fehérvári fiatalok. Sok mérkőzésünk volt az utóbbi időben idegenben utazásokkal, tudtam, hogy háromgólos különbségre lehet szükségünk, és akkor talán meglehet a győzelem. Ez nem történt meg, nem vettük elég komolyan őket, elkezdtünk fáradni, ők pedig bírták hatvan percen keresztül – értékelt a Debrecen vezetőedzője, György József.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában