Négy gól a listavezetőnek

2022.10.02. 19:29

Az AFC Csákvár remek játékkal rukkolt ki az MTK otthonában

A Merkantil Bank Liga NB II 9. fordulójában az Aqvital FC Csákvár a tavaly még az NB I-ben vitézkedő, és feljutásra esélyes MTK Budapest ellen borította a papírformát, és érett játékkal rendkívül simán győzött.

Káldor András

A csákvári Karacs Dániel (sárga) nemcsak célratörően, hanem jól is futballozott.

Fotó: Kricskovics Antal

MTK Budapest – Aqvital FC Csákvár 1-4 (0-3)
Új Hidegkúti Nándor Stadion, 600 néző
Vezette: Rusz Márton (Márkus Péter, Varga Gábor)
MTK Budapest: Csenterics – Palincsár, Szépe, Nagy Zs., Medgyes – Kata, Mezei (Stieber Z., 65.) – Bognár I. – Kovácsréti (Futács, 46.), Németh K. (Zsóry, 73.), Kovács M. (Lehoczky, 73.). Szakmai igazgató: Bognár György.
Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Murka, Alaxai, Karacs, László – Gazdag V., Mészáros D. (Koval, 90.), Körmendi (Janyickij, 81.) – Tamás N. (Magyar Zs., 90.), Fejős (Hornyák M., 56.), Baracskai (Dulló, 81.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gól: Bognár I. (57.), ill. Murka (33.), Gazdag V. (38.), Karacs (45+1), Hornyák M. (69.)

A találkozó első helyzetét a Csákvár dolgozta ki, Gazdag Vajk 18 méteres lövése szállt el a jobb kapufa mellett. Majd a 17. percben újfent Gazdag volt a főszereplő, a jobb oldalról elvégzett szabadrúgásából a rövid sarkot vette célba, ám Csenterics Adrián vissza tudott lépni, és elcsípte a labdát. A 25. percben pedig megint csak Gazdag szabadrúgása okozott gondot, amely nem sokkal ment el a jobb felső sarok mellett, bár Csenterics rajta volt a labdán. A 26. percben Kovácsréti Márk próbálkozása keltett riadalmat a vendégeknél, a támadó egy csel után lőtt 10 méterről, a lapos lövést azonban Auerbach Martin hárította. Aztán a 30. percben Kovács Mátyás jutott túl Karacs Dánielen, de éles szögből, 11 méterről, ziccerben a kapu fölé bombázott. A 33. percben hirtelen elcsendesedett, majd az elégedetlenség hangjai lettek úrrá az Új Hidegkúti Stadion lelátóján. Gazdag balról ívelt fel egy szabadrúgást, mely után nem állt a helyzet magaslatán az MTK védelme, és az ide-oda pattogó labdát végül Murka Benedek 6 méterről vágta a hálóba, 0-1. Nem telt el öt perc, és egy teljesen ártalmatlan szituációt követően Gazdag lépett ki és lőtt 15 méterről a hálóba, 0-2. A 46. perc elején bal oldali csákvári kis-szöglet után Fejős Áron az alapvonalról középre emelt, ahol Karacs teljesen üresen, 5 méterről a kapu közepébe fejelt, 0-3.

A 49. percben Bognár István egyedül vitte a csákvári kapura a labdát, 17 méteres lövése nem sokkal kerülte el Auerbach kapuját. Az 55. percben Tamás Nándor emelt a jobb oldalról középre, a hosszú oldalon érkezett Baracskai Roland, aki kapura pörgetett, ám Csenterics bravúrral mentett. Az 57. percben viszont szépített a házigazda, Kovács Mátyás készítette le a labdát Bognárnak, aki állítás nélkül 16 méterről lőtt a hálóba, 1-3. A 69. percben Bognár vesztett labdát a felezővonalnál, majd Tamás Nándor jobb oldalról visszatett labdáját Hornyák Marcell juttatta a hálóba, 1-4.  

Alaposan meglepte vendéglátóit az AFC Csákvár, és kevés hiányzott ahhoz, hogy megduplázza az eddig szerzett hat találatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában