Frissen Fejérből

2022.10.22. 19:43

A Fehérvár nagy küzdelemben megverte a listavezetőt

Szombat délután a Hydro Fehérvár AV19 a Steinbach Black Wings Linz együttesét fogadta az ICEHL-ben.

Beke Zsombor

Fotó: NAGY NORBERT

Hydro Fehérvár AV19 – Steinbach Black Wings Linz 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Székesfehérvár, 2029 néző. V.: Nagy A., Smetana, Riecken, Muzsik
AV19: Roy – Fournier, Campbell, Sarauer 1, Hári, Kuralt – Stipsicz, Szabó D., Erdély, Findlay, Petan – Betker (1), Horváth M. (1), Newell, Bartalis, Terbócs – Reiter, Rétfalvi, Ambrus G. 1, Németh, Mihály. Vezetőedző: Kevin Constantine.
Linz: Tirronen – Roe, Schnetzer, Romig, Knott, ST-Amant – Söllinger, Schumnig, Lebler, Haga, Gaffal 1– Liesch, Kragl, Pusnik, Brucker, Kristler – Bretschneider, Stuart, Mitsch. Vezetőedző: Philipp Lukas.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Kapura lövések: 30-30.

Újabb dupla hazai fordulót zárt le a Volán, pénteken egy jó iramú mérkőzésen a Red Bull Salzburg 6-4-re nyert a Raktár utcában. Szombaton a Linz látogatott Székesfehérvárra. Az osztrák gárda az elmúlt években mélyrepülésben volt, de az idei szezonban eddig kiváló formát mutat, nemhiába vezették a forduló előtt a tabellát. A vendégek összeállítása egy ismerős névvel kezdődött, hiszen a tavalyi szezonban a Fehérvárban remeklő Rasmus Tirronen védte a Linz kapuját.

Hazai akciókkal indult a találkozó, mindegyik sor megtornáztatta az excsapattársat, a legnagyobb lehetőség talán Erdély előtt adódott az elején, közeli kapáslövését fogta Tirronen. Később emberelőnyben Petan utolsó emberként adta el a pakkot, de ST-Amant ziccerét védte Roy. Enyhe fölényben játszott az AV19, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Aztán kicsivel kevesebb mint három perccel az első szünet előtt Betker passzát Ambrus Gergő egy szép csel után juttatta a hálóba a korongot, 1-0.

A középső harmad elején mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a hazaiaktól talán Bartalis volt a legaktívabb, de Tirronen résen volt, a túloldalon Roe lövését fejjel védte Roy. Három és fél perc eltelte után megszületett a második hazai gól, Sarauer értékesített egy kipattanót, 2-0. Hét perc eltelte után szépítettek az osztrákok, Gaffal egyéni akcióját nézték végig a védők, a csatár pedig senkitől nem zavartatva varrta fel a felső sarokba a pakkot, 2-1. A bekapott gól felrázta a kék-fehéreket, a Linz beszorult, de többek között Kuralt, majd Petan nagy lehetősége is kimaradt. A játékrész végén emberelőnybe került a Linz, de Roy tartotta csapatát.

A harmadik harmad osztrák fórral startolt el, de a hazai hátsó alakzat jól állta a sarat. Intenzív volt a játék, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, valamint a bírók is borzolták a kedélyeket néhány ítéletükkel. A játékrész derekén Németh lehetősége maradt ki, míg a túloldalon Campbell eladott korongja után volt szükség Roy bravúrjára. Az idő múlásával próbált a Linz dominálni, jókor jött ST-Amant kiállítása. Bár kihasználni nem sikerült a fórt, lepörgött újabb két perc a játékidőből. A végén levitte kapusát a Linz, és bár volt egy nehéz pillanat Roy kapuja előtt, a Volán begyűjtötte a három pontot a listavezető ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában