Vereség, de legalább nem pont nélkül

2022.10.03. 18:08

A DKSE rajtja felemásan sikerült az NB I-ben

A röplabda NB I 1. fordulójában a Dág KSE otthonában ugyan kikapott a DKSE csapata, ám legalább egy pontot tudott csípni.

Káldor András

Kétszer állt fel hátrányból a DKSE, és kiharcolt egy pontot

Forrás: Dág KSE

DÁG KSE – DKSE 3:2 (15, -23, 17, -20, 13)   

Dág, 65 néző
Vezette: Kiss Zoltán Attila, Selega Balázs
Dág KSE: Szabó B., Benkő, Kun, Flaschner D., Sow, Oláh. Csere: Farkas R. (liberó), Majer, Balázs, Flaschner K., Horváth B. Vezetőedző: Zirigh Balázs 
DKSE: Tóth K., Pavljuk, Kisházi, Laczi, Gőczi, Winter Csere: Kuti (liberó), Farkas L., Pintér B., Vida. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Tomanóczy Tibor együttese több helyen átalakult az előző szezonhoz képest, ám a csapatot továbbra is nagyrészt a dunaújvárosi akadémia tehetséges fiataljai alkotják, akik néhány rutinosabb röplabdázóval kiegészülve szerepelnek az NB I-ben , a 2022-2023-as szezonban. A legnagyobb változás a keretben, hogy a gárdát hosszú éveken át segítő Hatvany Zsolt befejezte játékos pályafutását, így őt már nem láthatjuk a pályán. 

- Bízom abban, hogy a szezonra általam kitűzött célt, az osztályozóba kerülést el tudjuk érni, így az Extraligába kerülésért játszhatnánk. A nyitó meccs mindkét csapat számára egyfajta erőfelmérő, és természetesen mindkettő nyerni akart – fogalmazott Tomanóczy Tibor a találkozót megelőzően.

Mindenesetre nem volt könnyű dolga a szakvezetőnek, mivel négy játékosa, a kubai Raidel Quintana Hechavarria, az ukrán Bohdan Velicsko, illetve Szalai Kristóf, valamint Béres Mátyás sem állhatott a rendelkezésére különböző okok miatt.

Más kérdés, hogy beragadt a rajtnál a DKSE, így aztán hazaiak pillanatok alatt öt-hat pontos előnyt kovácsoltak, és tíz pontos előnyüknél már eldőlt az első játszma. A folytatásban aztán a piros-fehérek 25-23-al egalizáltak. 

Az újabb térfélcserét követően egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek, de a játszma derekától pontosított játékán a Dág, és előnyét fokozatosan növelve vette vissza a vezetést, 2-1. Egy szett erejéig még visszavette a vezetést a Dág KSE, ám utána a DKSE ismét összeszedte magát, és egyenlített. Így jött a mindent eldöntő ötödik játszma, ahol újfent jobban kezdett a dági együttes, dacára annak, hogy a DKSE sem hagyta veszni a pontokat, de az utolsó pontoknál a Dág KSE volt a pontosabb, megnyerte a szettet, és ezzel a találkozót is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában