Csapatban taroltak

2022.10.04. 12:00

Tizenegy érmet tartottak itthon az arakos atléták

Öt arany- és hat ezüstérmet zsebeltek be az ARAK atlétái a hazai rendezésű U18-as és U16-os országos csapatbajnokságon.

Ferencz Balázs

Forrás: ARAK

Tekintélyt parancsoló találati aránnyal zárta az U18-as és U16-os országos csapatbajnokságot az ARAK, hiszen 14 együtteséből 11 állhatott dobogóra.
Az idősebb korosztály női csapatai közül, három is bajnok lett. A 100 gáton, a távolugrásban és az ötösugró számban induló egység nem talált legyőzőre. Antal Hanga, Langmár Kata, Ritter Lola, Bodnár Lili, Palánkai Szonja és Horváth Katica nyertek bajnoki címet. 400 gáton, Bartha Sárával és Czifra Lillával kiegészülve bezsebeltek egy ezüstérmet is a fehérvári lányok. Távolugrásban az ARAK "B" csapata a hatodik helyen végzett.

Forrás: ARAK


A 16-17 éves fiúk csapata is remekelt. Trenka Ádám, Kerék Patrik, Mészáros Balázs, Czéh Tamás négyese ötösugrásban utasította maga mögé a teljes mezőnyt. Távolugrásban, magasugrásban és 400 gáton Kertész Tordával kiegészülve ezüstérmet szereztek.

ARAK
 

 Az U16-os korosztály is szállított egy bajnoki aranyat. A Varga Botond, Tatai Bulcsú, Kertész Kálmán, Skoumal Zalán, Fliszár Levente alkotta 100 gátas csapat állhatott a dobogó legfelső fokára a Bregyóban. Távolugrásban, 300 gáton Ódor Balázzsal és Varga Endrével együtt ezüstérmet szereztek. 

Forrás: ARAK

A fiúk magasugró csapata Ágoston Illés remek versenyzésének köszönhetően a negyedik helyen zárt. A lányok távolugró egysége a tizedik helyen fejezte be a viadalt.
A szabadtéri versenyszezon utolsó versenyére, a fiatalok összetett bajnokságára, október 8-9-én Debrecenben kerül sor.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában