A fehérváriak ellen talált magára Dombi Lokija

2022.09.03. 20:10

Vérszegény volt a Vidi, nyert a DVSC

Nem talált fogást a visszafogottan futballozó Mol Fehérvár FC a Debreceni VSC otthonában az OTP Bank Liga labdarúgó NB I hetedik fordulójában.

Ferencz Balázs

Forrás: Kovács Péter/MW

Új edző, új lendület. A bajnokságot gyatrán kezdő Debreceni Vasutas SC a héten edzőt váltott, s az ősdebreceni Dombi Tibor volt hivatott arra, hogy feltüzelje a Lokit. A Mol Fehérvár FC a Kecskeméti TE hétközi legyőzése után idegenben szerette volna növelni pontjai számát. Nem volt könnyű dolga.

Az ötödik percben szabadrúgásból veszélyeztetett az új szerzeményt, az információink szerint kisebb sérüléssel bajlódó Lirim Kastratit nélkülöző Vidi. Pinto remekül ívelt középre, Bamgboye csúsztatta a kapu elé, Stopira éppen lekésett róla, Hrabina vetődve ütötte ki a labdát a mezőnybe. Az ellentámadásból ugyan betalált Dzsudzsák, de előtte már azt alapvonalon túlról kanalazták vissza a labdát a debreceniek, így a gól nem volt érvényes. Keményen, lendületesen próbált futballozni a Vidi, ennek eredménye egy durva Pinto-belépő és sárga lap volt, majd Nego ívelt középre egy labdát, Zivzivadze fejese nem sokkal tévesztett célt. Vagyis a Debrecenbe utazó és a stadionba csak a 20. percben belépő fehérvári drukkerek túl sokról nem maradtak le. A 23. minutumban Dzsudzsák iramodott meg a jobb oldalon a leshatárról, centerezett, s Horváth elől a visszafutó Fiola mentett nagyot. Lüktetett a játék, az első félóra végén Ferenczi küldte a labdát a bal oldalról, Babunski és Stopira együtt csúsztak a labdára, Stopira mentett szögletre. S a sarokrúgásokat félelmetesen lőtte a Loki, rendre a kapu közvetlen előterébe szállt a labda, Kovácsnak kellett résen lennie. A 32. percben Ferenczi a saját tizenhatosánál adott el egy labdát, Zivzivadze emelte volna át Hrabinán, de a kapus belepiszkált, s a lelassuló lasztit Romancsuk a gólvonalról fejelte ki. Már a szünet előtt cserélnie kellett a hazaiak örökifjú megbízott edzőjének, Dombi Tibornak. Bamgboye vállal ütközött Horváth Krisztofer fejének egy párharc során, a debreceni középpályás néhány pillanatig nem mozdult, majd percekig ápolták végól saját lábán támolygott le a pályáról, agyrázkódás gyanújával szállították kórházba. Nem sokkal később Dárdai Palkó kacérkodott a gólszerzéssel, 30 méteres szabadrúgása nyomán szállt a labda a jobb felső felé, Hrabina azonban hatalmas vetődéssel, két kézzel térítette el a játékszert. Azonban nem a fölényben futballozó Vidi, hanem a DVSC szerzett vezetést: a hosszabbítás perceiben Dzsudzsák tekert jobbról a kapu elé, Dorian Babunski pedig zavartalanul berobbanva, 5 méterről fejelt a hálóba, 1-0.

Budu Zivzivadzenak nem volt lehetősége gólt szerezni a DVSC otthonában
Forrás: Kovács Péter/MW

 

Ugyan többet veszélyeztetett, de nem futballozott jól a Vidi, azonban Michael Boris nem cserélt a szünetben. A DVSC rögtön riogatott, Szécsi emelt fejesét kellett bravúrral kitornáznia a jobb sarok elől Kovács Dánielnek. Az 55. percben is Kovács volt a főszereplő sajnos, a Stopira kemény belépőjéért megítélt szabadrúgást Dzsudzsák küldte kapura 18 méterről rettentő veszélyesen. 25 perccel a vége előtt hármas cserével próbálta felrázni az egyébként nem túl ötletesen játszó csapatát a Vidi mestere. Kodro és Zivzivadze együtt voltak pályán, Schön Szabolcs pedig előbb a jobb, majd a bal oldalról próbálta támogatni a fehérvári offenzívát. Kevés sikerrel. Mert támadása nem igen volt a Vidinek. A debreceniek futószalagon rugdosták a szögleteket, amiket rendre tisztázniuk kellett Stopiráéknak. 

Vérszegény volt a Vidi az eddig nyeretlen Loki ellen, nem találtak a fehérváriak rést és fogást a DVSC-n. 

 

 

JEGYZŐKÖNYV


Debreceni VSC – Mol Fehérvár FC 1-0 (1-0)
Debrecen, 5014 néző. V.: Karakó Ferenc
 

DVSC: Hrabina – Bévárdi, Romancsuk, Deslandes, Ferenczi J. – Baráth P., Horváth K. (Kyziridisz, 40.), Varga J. (Lagator, 70.) – Dzsudzsák, Do. Babunski (Matar, 70.), Szécsi M. (Neofytidisz, 89.) Megbízott edző: Dombi Tibor
 

Mol Fehérvár FC: Kovács D. – Serafimov (Ljednyev, 86.), Larsen, Stopira – Nego, Pinto (Bumba, 66.), Fiola, Hangya (Heister, 72.) – Bamgboye (Kodro, 66.), Dárdai (Schön, 66.) – Zivzivadze. Vezetőedző: Michael Boris
 

Gól: Do. Babunski (45+2.) 

Sárga lap: Babunski (32.), Ferenczi (74.), Baráth (86.), Dzsudzsák (90.) ill. Pinto (11.), Hangya (28.), Stopira (54.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában