Kézilabda

2022.09.19. 14:48

Vannak tehetségeink az Alba Fehérvár KC csapatánál!

Az Alba Tehetség Program az U17-es és U19-es játékosok felnőtt csapatba való integrálását erősíti az Alba Fehérvár KC csapatánál. A klub szeretné kiemelten kezelni azokat a játékosokat, akik a jövőben a legmagasabb hazai, és nemzetközi szinten képviselhetik.

Káldor András

Az Albás tehetségek, bálról-jobbra: Bojtos Bea, Dubán Nikolett, Tolnai Laura, Sulyok Réka

Forrás: A klub

Az Alba Fehérvár KC az egyik legfiatalabb átlagéletkorú csapat az NB I-ben. A klub sikeres utánpótlás-képzését bizonyítja, hogy elmúlt években egyre több, saját nevelésű játékos mutatkozhatott be a felnőtt csapatban, A névsor pedig igencsak bizonyítja a program létjogosultságát, hiszen Besszer Borbála, Utasi Linda, Dubán Nikolett, Tolnai Laura, Bojtos Bea, Sulyok Réka egyaránt az utóbbi időszakban törtek utat maguknak a felnőtt együttesbe. Közülük többen a jövő emberei, de vannak olyanok, akik már kirobbanthatatlanok a gárdából. Az Alba FKC nem titkolt célja ezt a tendenciát folytatni. A programba bekerülő tehetségeket Józsa Krisztián és Madár Gabriella edzők gardírozzák.

- A korosztályos és a felnőtt bajnokság között óriási különbség van mind fizikálisan, technikailag és taktikailag. Szeretnénk a legtehetségesebb játékosoknak megadni a lehetőséget, hogy fokozatosan, lépésről lépésre építsék fel magukat a felnőtt szintig, majd ezt követően a képzésnek köszönhetően mihamarabb meghatározó játékossá válhassanak Fehérváron. A programban szereplők orvosi stáb által összeállított biomechanikai felmérésen esnek át, ennek segítségével egyénre szabott programot tudunk összeállítani, amivel jobban megelőzhetővé válnak a sérülések, illetve fokozható, maximalizálható a teljesítmény. A felméréseken túl nagyon fontos a technikai fejlesztés, amely az Alba Tehetség Program részeként olyan egyénre szabott képzéseket tartalmaz, melyekre a csapatedzések során kevesebb idő jut, viszont külön edzés keretében jól fejleszthetők. Először a korosztályos edzőink által javasolt U17-es és U19-es játékosok kerülnek be a programba, melybe később teljesítmény alapján jutnak a játékosok, így bárki be- és kikerülhet. A rendszer efféle nyitottsága plusz motivációként szolgálhat mindenki számára. – hangsúlyozta az Alba Tehetség Program főbb irányait a felnőtt csapat vezetőedzője és az utánpótlás-vezetője, Józsa Krisztián.

Az Alba Tehetség Programba elsőként felvételt nyert játékosok:

U19: Bali Boglárka, Flatsker Fanni, Szabó Eszter, Veres Anna
U17: Czenki Petra, Czifra Fruzsina, Laczkó Nóra, Paizs Panna, Patai Melitta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában