Szépen helyt álltak a magyar tornászok

2022.09.26. 17:17

Újvárosi tornász a döntőben

Két hetedik és két nyolcadik helyet értek el a magyar nők a tornászok párizsi Challenge Világkupájának szerenkénti fináléiban: a dunaújvárosi Mayer Gréta ugráson nyolcadik, talajon hetedik, Szilágyi Nikolett gerendán hetedik, Székely Zója pedig felemáskorláton nyolcadik lett.

Ferencz Balázs

Mayer Gréta

Forrás: Földi Imre/MW archív

Mayer Gréta, a Dunaújvárosi KSE tornásza ugráson nyolcadik, talajon hetedik lett a párizsi Challenge Világkupán. 

Mayer Gréta ugráson kezdett, ahol Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint egy új variációt is kipróbált a világbajnokság jegyében, és végül 12.625 ponttal a 8. helyen végzett. Talajon 12.550 pontra értékelte gyakorlatát a zsűri, így ezen a szeren a 7. pozíciót szerezte meg. Felemás korláton Székely Zója pontszáma 12.250 lett, ez pedig a 8. helyet érte a fináléban. Szilágyi Nikolett gerendán szerepelt a legjobbak között, ahol 12.300 ponttal hetedikként zárt - írta a Magyar Torna Szövetség honlapja.

A viadalra elutazott a hasizom-sérüléssel bajlódó Kovács Zsófia is, de a háromszoros Európa-bajnok dunaújvárosi klasszis végül nem indult. Inkább az október végi, liverpooli világbajnokságra koncentrál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában