Újabb hazai mérkőzés

2022.09.22. 18:43

Fehérvár után Dunaújvárosban lép jégre a Brassó az Erste Liga második fordulójában

Az előző bajnokságban a negyeddöntőig jutó Brassó második mérkőzését játsza az Erse Liga új kiírásában, teszi mindezt ma este fél héttől a DAB otthonában.

Németh Krisztián

Fotó: Ihász Martin

Az Acélbikák számára nem maradt emlékezetes az első derbi az új kiíírásban, ha csak arról nem, hogy a Budapest Jégkorong Akadémia mindegyik harmadban bepakolt két-két gólt a ketrecükbe, és 6-2-re legyőzte őket.

Niko Eronen gárdája a nagyjából egyben tartott Brassó ellen szerezheti meg első pontját, pontjai a bajnokságban, ami bizonyosan nem lesz egyszerű feladat. A sárga-kékek az alapszakasz hatodik helyen után a negyeddöntőben búcsúztak, miután a Gyergyói HK söpréssel állította meg őket.

A Dave MacQueen edzette csapat csütörtök este kezdte meg anyaországi túráját a Titánok ellen (lásd vezető cikkünket). A fehérvári meccs után egy nappal a megye másik hoki-városába hivatalosak.

A két csapat előző szezonbeli találkozásaiban nem volt sok köszönet a DAB részéről. Csaknem napra pontosan egy évvel ezelőtt 8-1-re kaptak ki az újvárosiak Brassóban, de még jobban fájt az itthoni 12-0-ás csapás. A másik két meccset egyaránt 6-2-re nyerte meg a Brassó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában