A négyes döntő a tét!

2022.09.25. 18:23

Telt ház előtt, a Puskás Arénában harcolhatja ki a magyar labdarúgó-válogatott a csoportelsőséget

Az olaszok ellen egy döntetlennel is az élen maradnánk, de ennél ez a csapat biztosan éhesebb!

Németh Krisztián

Forrás: Török Attila / MW

Úgy zuhan ki Anglia a Nemzetek Ligája A divíziójából, mint a huzat. Köszönhetően annak is, hogy oda-vissza kiporoltuk a „híres oroszlánt”! A sorozat idei kiírásában komoly leckét adtunk riválisainknak, péntek este Németországnak. Káprázatos első félidei játék, egy pazar Szalai Ádám gól, és a fordulás után remek védekezés révén 1-0-ra vertük otthonában a Nationalelfet. Biztosan bent maradunk az A divízióban, legrosszabb esetben a második helyen zárunk.

A csoportelsőségről a hétfő esti Olaszország elleni mérkőzésünk dönt! Egy döntetlennel is megőriznénk vezető pozíciónkat, ezzel pedig jogot formálnánk a sorozat négyes döntőjében való részvételre! Nem lehetetlen, még akkor is, ha a taljánok kikaptunk idegenben 2-1-re.

Forrás: Török Attila / MW

Fiola Attila is ezt vallja. A MOL Fehérvár és a válogatott hátvédje klubja honlapjának azt mondta: „a két Európa-bajnokság, vagy akár a nyári, Anglia elleni győzelem után néha az van a fejemben, hogy ezt már biztosan nem lehet tovább fokozni, de ez a csapat mindig képes újabb és újabb nagy sikereket elérni.”

- Mindegy, hogy ki kezd, ki áll be csereként, vagy ki az, aki az adott meccsen éppen nem kap lehetőséget, mindenki egy emberként dolgozik azért, hogy elérjük a céljainkat. Az nem meglepő, hogy a németeknél volt többet a labda, volt néhány nehéz pillanatunk hátul, ám összességében úgy gondolom, hogy nekünk voltak a nagyobb lehetőségeink és megérdemelten nyertük meg a meccset. A vendégszektor ismét fantasztikus volt, jó lett volna hajnalig ünnepelni a szurkolókkal, de hétfőn még vár ránk egy fontos feladat az olaszok ellen, a teltházas Puskás Arénában! Örülök annak, hogy a bennmaradás már biztos az A-ligában, de egy ilyen sorozat után miért ne lehetnénk ott jövőre akár a négyes döntőben is? - tette hozzá Fityó.

A kérdés jogos. A választ pedig a hétfőn 20:45 órakor a telt házas Puskás Arénában kezdődő mérkőzés végén kapjuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában