Az ötödik helyen zártak a lányok

2022.09.09. 21:13

Simán verte Izraelt női vízilabda válogatottunk az Európa-bajnokságon

Hozta a kötelezőt, és magabiztosan 18-7-re verte Izrael legjobbjait Bíró Attila együttese a spliti kontintesviadalon.

Németh Krisztián

Vízilabda Eb - Nők - Ötödik helyen végzett a magyar női válogatott

Fotó: Illyés Tibor/MTI

A negyeddöntőben a spanyoloktól elszenvedett vereség következtében kiszorult a legjobb négy közül a magyar válogatott, soraiban a három dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Mahieu Geraldinnel és Horváth Brigittával.  A franciák tízgólos legyőzése (19-9) után a szövetségi kapitány négy gólt engedélyezett a lányoknak, legfeljebb ennyit lehetett beszedni Izraeltől, minden további találat 1000 méter teljesítendő úszóadagot jelentett a csapat tagjainak.

A limitet nem sokkal a meccs vége előtt lépte át az ellenfél, 3000 métert úszik majd a csapat a következő összetartás alkalmával. Az ex-dunaújvárosi Gurisatti Gréta gólkirálynő, a csapat ötödik lett az Európa-bajnokságon.

Magyarország – Izrael 18–7 (3–1, 5–2, 6–1, 4–3)

Split, 200 néző. V: Dulith (holland), Cabanas (spanyol)
Magyarország: Magyari A. – Szilágyi D. 2, Gurisatti 5, Máté Zs., Parkes 1, Garda 2, Vályi V. 1. Csere: Kiss A. (kapus), Leimeiter 4, Dömsödi, Farkas T., Peresztegi-Nagy, Faragó K. 3. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.
Izrael: Peresz – Hochberg, Sztrugo, Futorian, Szaszover 1, Jakobi 3, Bogacsenko 2. Csere: Hochberg, Ben David, J. Farkas, Menakerman, Lindhout 1. Szövetségi kapitány: Dimitriosz Mavrotasz.
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 10/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. 3/2
Gól – ötméteresből: 5/4, ill. 2/1
Kipontozódott: Peresztegi-Nagy (28. p.), Farkas T. (28. p.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában