Ismét a Salzburg bizonyult jobbnak

2022.09.17. 21:38

Nem sikerült visszavágni a tavalyi döntőért

A win2day ICE Hockey League második fordulójában a Hydro Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburg otthonában lépett jégre.

Beke Zsombor

A Volán nem bírt a bikákkal

Forrás: Red Bull Salzburg

A Volán idegenbeli túrával kezdte meg az ICEHL idei kiírását, pénteken a tavalyi negyeddöntős ellenfél, a Pustertal Wölfe ellen magabiztos, 4-1-es sikerrel rajtoltak Kevin Constantine fiai. A találkozó után a mester kiemelte, hogy meglátszódott a magasabb színvonalú CHL mérkőzések tapasztalatai csapata játékán, sebességben az olaszok előtt jártak a kék-fehérek. Constantine hozzátette, idegenben jobban szereti kezdeni a bajnokságot, hiszen az első hazai találkozók más hangulatúak. A rutinos trénernek jó megérzései voltak, a jó rajt után pedig másnap a tavalyi döntős ellenfél, a címvédő Red Bull Salzburg várt a Fehérvárra.

Az első perceket abszolút uralták a kék-fehérek. A második minutumban Betker bombája csengette meg a kapuvast, majd Kuralt veszélyes lövése vágódott le. Ezt követően Findlay cselezte át magát a hazaik védelmén, de Tolvanen eszén nem tudott túljárni. A túloldalon Roy is megkapta az első lövéseket, de a BL-ben talán kicsit visszafogottabb formát mutató portás ezúttal magabiztosan védett. A harmad derekán megszerezte a vezetést az AV19, Magosi csente el a korongot Heinrich-től, a magyar csatár egy pontos csuklólövéssel fejezte be az akciót, 0-1. Nem sokáig tartott a vendégek öröme, 20 másodperc múlva  Huber próbálkozásánál takartak jól a társak Roy előtt, a korong így védhetetlenül a kapuban kötött ki. Jó iramú mérkőzést láthattak a nézők, négy perccel a játékrész vége előtt emberelőnybe került az RBS, de Heinrich jóvoltából ez az időszak nem sokáig, négy a négy ellen folytatódott a játék. Ebből, meg a rövid Fejér megyei fórból sem alakult ki igazán komoly lehetőség, így 1-1-es állásnál vonultak a csapatok pihenőre. 

A második harmad elején rálépett a gázpedálra a Salzburg, záporoztak a lövések Roy kapujára, de igazán nagy ziccerbe nem tudtak kerülni az osztrákok, a Volán próbált letámadással korongokat szerezni. Kellett a Fehérvárnak hat-hét perc, mire felvette a ritmust, Founier távoli próbálkozása és a vendégek korongbirtoklása jelezte, a hazai nyomás – legalábbis átmenetileg – szünetel. Sajnos a Volán később ismét beszorult, kilenc perccel a játékrész vége előtt pedig betalált az RBS, Auer emelte fel a korongot éles szögből Roy válla fölé 2-1. Hári ütőjében volt az egyenlítés, de sajnos benne is maradt, lövése a kapuvas mellett szállt el. Ezt követően öt a négy ellen támadhatott a Salzburg Nilsson kiállítása nyomán, de kihúzta ezt az időszakot az AV19. Később a Fehérvár is megmutathatta mit tud emberelőnyben, de gólt a hazaiak szereztek, Schneider lódult meg a szélen és vágta a pakkot kíméletlenül a hálóba. A fórból még maradt idő, de sem Fournier, sem Terbócs lövése nem találta meg az utat a kapuba. 

A záróetap elején több-kevesebb sikerrel próbálta nyomás alá helyezni a Fehérvár a hazaiakat, egy buli után Terbócs próbálta meglepni Tolvanent, de a hálóőr résen volt. A vendégek lendületét egy emberhátrány törte meg, majd öt az öt ellen Fournier kínálta meg egy életerős lövéssel Tolvanent. A harmad közepén nyomott a Volán, de a fölény sajnos nem hozta magával a szépítést. Tíz perccel a vége előtt emberelőnybe került az RBS, és a bikák ki is használták a fórt, szépen kijátszott figura végén Wukovits talált be, 4-1. A folytatásban időnként elszabadultak az indulatok, a Fehérvárnak zárkózni már nem sikerült, így Kevin Constantine együttese egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta az első két fordulót.


Red Bull Salzburg – Hydro Fehérvár AV19 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
V.: Berneker, Piragic, Snoj, Martin

RBS: Tolvanen – Heinrich (1), Lewington, Raffl, Nissner, Schneider 1 – Robertson, Genoway (1), Baltram, Bourke (1), Thaler – MacWilliam, Schreier, Hochkofler, Wukovits 1 (1), Huber 1 – Stapelfldt, Maier, Harnisch, Auer 1, Predan. Vezetőedző: Matt Mcilvane.

AV19: Roy – Stipsicz, Nilsson, Newell, Hári, Kuralt – Fournier, O’Brian, Erdély, Findlay, Petan – Betker, Szabó D., Vértes, Bartalis, Terbócs –Horváth M., Dobmayer, Magosi 1, Sarauer, Németh K. Vezetőedző: Kevin Constantine.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.
Kapura lövések: 25-18.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában