Labdarúgás

2022.09.04. 19:56

Másodszor kapott ki a szezonban az AFC

A Merkantil Bank NB II 7. fordulójában az AFC Csákvár már az első félidőben kétgólos hátrányba került a Kolorcity Kazincbarcika SC otthonában, és a szünet után sem tudta feltörni a vendéglátók zárt védekezését.

Káldor András

A labda másodszor is a Csákvár kapujában…

Fotó: Ádám J. / MW

Kolorcity Kazincbarcika SC – Aqvital FC Csákvár 2-0 (2-0)

Kazincbarcika, 550 néző

Vezette: Nazsa Tamás (Nagy Viktor, Szabó Dániel)

Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri I G. – Szemere B., Ur, Szekszárdi, Süttő – Heil, Csatári (Kálllai, 67.) – Székely D. (Nagy J., 91.), Ádám F. (Takács T., 67.), Kurdics (Hleba, 67.) – Pálinkás (Székely K., 93.). Vezetőedző: Varga Attila.

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László N. (Baranyai, 81.) – Fejős (Kocsis D., 75.) – Gazdag V. (Janyickij, 67.), Magyar Zs. (Körmendi, 46.) – Tamás, Gruber, Baracskai (Torvund, 46.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gól: Pálinkás (28.), Süttő (42. - 11-esből),  

A vendéglátók egy év után tértek vissza a másodosztályba, miután tetemes fölénnyel, 18 ponttal megelőzve az őket követő Debreceni EAC csapatát nyerték meg az NB III Keleti csoportját.

Már szombaton útnak indult az AFC együttese, és este Borsodban edzett is egyet, majd vasárnap délután, közvetlenül a kezdés előtt érkezett meg Barcikára. Az biztossá vált, hogy a sérüléssel bajlódó Kártik Bálint nem volt tagja a meccskeretnek, felépülése több hétig is elhúzódhat.

A 7. percben Székely Dávid beadását követően Kurdics Levente próbálta a Csákvár kapujába juttatni a labdát, a hátvédek azonban szögletre mentenek. A 15. percben nagy lehetőség kínálkozott a vendégek előtt, Magyar Zsolt kanyarította középre a labdát, Karacs Dániel fejesét Megyeri I Gábor bravúrosan hárította. A 28. percben aztán Süttő Attila szöglete után Pálinkás Gergő emelkedett a legmagasabbra és fejelte a csákvári kapuba a labdát, 2-0. A félidő hajrája sem, a 41. percben egy nagy hazai bedobás után Karacs úgy lerántotta Pálinkást a 16-oson belül, hogy mozdulatát még a dzsúdósok is megirigyelhették volna, Nazsa Tamás játékvezető pedig teketóriázás nélkül a büntető pontra mutatott. A 11-est Süttő nagyon magabiztosan váltotta gólra, félmagasan a jobb sarokba továbbítva a labdát, 2-0.  

A félidőben próbált frissíteni csapatán Tóth Balázs, kettős cserével szerette volna felrázni a csákvári legénységet. A folytatásban a Barcika átadta a területet ellenfelének – igaz ezt kétgólos előnye birtokában nyugodtan megtehette. Ettől függetlenül az 55. percben Csatári iramodott meg a felezővonalnál, Karacs azonban tartotta vele a lépést, és az utolsó pillanatban szerelte szögletre. A 67. percben Megyeri I Gábor hosszú kirúgása után a csákvári védők közül kilépő Kurdics ordítóan nagy helyzetben lőtt fölé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában