Feltámadás után összeomlás

2022.09.27. 11:11

A vert helyzetből visszajövő Alba Regia KSE erejéből csak a döntetlenre futotta

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 3. fordulójában hiába dolgozták le hétgólos hátrányukat, a hajrában eltapsolták ötgólos előnyüket a fehérváriak szombat este.

Krebsz András

Forrás: Pixabay

Alba Regia KSE–Szentgotthárdi VSE 29-29 (14-16).

VOK, 40 néző, vezette: Bercza, dr. Kis.

Alba Regia Fodor – Králl 2, Giday 2, Bárdos 5, Szalczinger, Rohonyi 2, KANYÓ B. 6 (2). Csere: IFJ. GRŐBER M. 6 (1), Harsányi 5, Sipics 1, Kovács G., Kónya B., Salamon D., Ferencz. Edző: Madár Imre.

Eredmény alakulás: 11. perc: 2-9, 18. p.: 8-11, 26. p.: 11-16, 36. p.: 20-19, 45. p.: 25-23, 54. p.: 29-24.

Igazi hullámvasúton érezhették magukat a székesfehérvári kézilabdázók a Szentgotthárd elleni összecsapás alatt, amiből a két győzelemmel rajtoló hazaiak a mérkőzés után láthatóan szomorúan szálltak ki: Harsányi Dénesék a találkozó egészét tekintve ugyanis nem nyertek, hanem elvesztettek egy bajnoki pontot.

A sérülések miatt a találkozóra mindössze egyetlen hálóőrt nevező fehérvári alakulat nem mindennapi feltámadásról tett tanúbizonyságot, ugyanis az Alba a rémálomszerű kezdést követően nemcsak ledolgozta tetemes hátrányát, de a hajrára fordulva kényelmes, ötgólos előnyt épített. A kritikus utolsó percek azonban újabb fordulatot hoztak: Králl és Kovács megsérült, a hazai kaput hősiesen védő Fodor két lövés után is ápolásra szorult,  három ordító fehérvári ziccer kimaradt, a vendégek kaptak két ajándék labdát (mind a kétszer gyorsan büntettek a szentgotthárdiak), ez a végzetes rövidzárlat pedig egy pontjába került Madár Imre tanítványainak. 

Az ARKSE részéről a heteseket is hibátlanul lövő Kanyó Bence és ifj. Grőber Mátyás játéka dicsérhető, előbbi góljai mellett remekül irányította a társakat, míg a csereként beszálló Grőber új lendületet tudot adni a csapatnak.

– Óriásit küzdve jöttünk vissza a mérkőzésbe, de a hajrában a kulcsembereink fejben elfáradtak, nagyon szomorú vagyok a végjáték miatt  – mondta Madár Imre, az Alba Regia KSE edzője a találkozó után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában