MOL Magyar Kupa

2022.09.17. 08:10

A címvédő Ferencváros és a Gyirmót FC érkezik

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a tavalyi bajnok, és kupagyőztes Ferencvárosi TC lesz a vasárnap 16 órától a Bicskei TC ellenfele, míg szombaton, ugyancsak 16 órai kezdettel az Iváncsa KSE a NB II harmadik helyén álló Gyirmót SE Győr ellen lép pályára.

Káldor András

Roko Baturina (22) legutóbb hármat lőtt Bicskén

Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Bár a profi bajnokságok szünetelnek, így is focinagyüzem lesz hétvégén az országban: az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei, valamint 32 alacsonyabb osztályú csapat a MOL Magyar Kupában lép pályára.

Az NB III Közép csoportjának élén álló Iváncsa KSE a Balatonlelle SE ellen kezdte a sorozatot augusztus 6-án, ahol egygólos mérkőzésen sikerült nyernie (0-1), majd a Kadarkút VSK otthonában, gólokban gazdag sikert ért el (0-7). A vendéglátó piros-fehérek az NB III-ban az eddigi nyolc fordulójából hetet megnyertek, egyszer döntetlent játszottak, és vezetik a pontvadászatot. Mindenestere nem vár sétagalopp Tóth András vezetőedző tanítványaira, hiszen a Gyirmót FC egy jól összerakott gárda, az előző évben ugyan kiestek az NB I-ből, de az idény során egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet. Most pedig a második vonalban nyolc játéknap után a feljutó, második helyen várják a folytatást.

A kupaforduló Fejér megyei slágermérkőzése pedig a Ferencváros bicskei fellépése lesz. Azon kívül, hogy a héten a zöld-fehérek az Európa-ligában értek el komoly fegyvertényt, legyőzve az AS Monaco csapatát saját otthonában. Ez a párosítás a 2020. november 14-én lejátszott kupameccs visszavágójának is tekinthető. Mint ismeretes a pandémia miatt zárt kapuk mögött kellett lejátszani a mérkőzést, amelyet az akkor még Szerhij Rebrov irányította fővárosiak 5-0-(1-0)-ra, érvényesítve a papírformát megnyertek. Azt még nem tudni, hogy a mostani ferencvárosi szakvezető, Sztanyiszlav Csercseszov, hogyan fogja keverni a kártyákat, és milyen összetételben játszatja csapatát, de abban biztosak lehetünk, hogyha rotálni fog az orosz tréner, és azokat küldi pályára, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, akkor sem lesz gyenge a Fradi…

A Bicskei TC együttese a sok sérülés és egyéb mellékkörülmény miatt eddig nem úgy muzsikál az NB III-ban, mint tavaly, amikor az Nyugati csoport hatodik helyén zárt. Most nyolc fordulót követően a tizennegyedikek, míg a kupában eddig a Tarr Andráshida SC-t 6-2-re, a Zsámbéki SK-t 3-0-ra győzték le. A sárga-kékek amúgy győzelemmel, a ZTE FC II. elleni 5-1-es sikerrel hangoltak a mai párharcra.    

A bicskei klub közlése szerint minden ülőhelyre szóló jegy elfogyott, amennyiben még marad állóhelyi belépő, azt a bicskei Lidl áruház parkolójában található dohánybolt-lottózó üzletben megvásárolhatják a szurkolók szombaton 6.30 és 20.00 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában