Kézilabda

2022.08.06. 10:22

Nehéz falatnak bizonyult az Alba Fehérvár számára román ellenfele

Az Alba Fehérvár KC csapata számára nehéz falatnak bizonyult az SCM Ramnicu Valcea a Cupa Craiovei második játéknapján, és tízgólos vereséggel zártak.

Káldor András

Bojtos Bea és Gerhát Kincső próbálja megállítani ellenfelüket

Forrás: SCM Ramnicu Valcea

Az SCM Ramnicu Valcea együttese, és jogelődje az Oltchim Valcea hazájában a rekordnak számító 18 bajnoki címet szerzett idáig, emellett 14-szeres Román Kupa-győztes. 1984-ben és 1989-ben az EHF Kupát elhódította, valamint 2010-ben bejutott az EHF Bajnokok Ligája fináléjába is. 

A 10. percben már ötgólos előnyt harcolt ki a Siófok KC egykori trénere, a norvég Bent Dahl által irányított román gárda. Túlságosan sokat nem változott a helyzet a folytatásban sem, és a 18. percben megduplázta vezetését a piros-kékek. A pihenő után is tartotta magabiztos előnyét, és nyerte meg a találkozót a japán gólzsák, Asuka Fujita vezérletével az esélyesebb Valcea.     

- Az első félidőben rengeteg hibával játszottunk. A védekezésünk nem állt össze, alig volt ütközésünk és elöl sem voltunk elég pontosak. Az érdemi kérdések el is dőltek az első játékrészben. A másodikban voltak már jobb periódusaink. Ezekből a mérkőzésekből is tanulnunk kell. – hangsúlyozta Józsa Krisztián az Alba Fehérvár KC vezetőedzője. 

- Szemmel láthatóan jobb csapat volt az ellenfelünk, azonban voltak megmozdulások, amiket tudtunk gyakorolni egy erősebb és más felfogásban játszó csapat ellen. Még lesz egy mérkőzés, most már csak arra koncentrálunk. Szeretnénk jobb teljesítménnyel zárni, és a lehető legtöbbet tanulni a továbbiakban. – mondta Gerhát Kincső, aki hét góljával a legeredményesebb fehérvári játékosnak bizonyult. 

Az Alba FKC eddig kétszer kapott ki a torna során, az utolsó összecsapását pedig a szintén bombaerős CS Rapid Bukarest, a regnáló román bajnok ellen játssza.

Alba Fehérvár KC – SCM Ramnicu Valcea (román) 29-39 (12-24) 

Craiova, 200 néző 

Vezette: Gobina, Melencu 

Alba: Pijevic, Kubina, Tóth N. (kapusok), Gerháth 7, Stosic 6 (2), Takó 6, Afentaler 2 (1), Besszer 2, Tolnai 2, Varga E. 2, Bojtos 1, Zrnic 1, Boldizsár, Dubán, Szemes, Utasi. Vezetőedző: Józsa Krisztián 

SCM Ramnicu Valcea: Roch, Rus, Hosu (kapusok), Fujita 13 (4), Kovacevic 6, Bucur 5, Elghaoui 5, De Jong 3, Hansson 3, Coman 2, Bacaoanu 1, Lupei 1, Bascalete. Vezetőedző: Bent Dahl  

Kiállítások: 2, ill. 10 perc 

Hétméteresek: 3/3, illetve 4/4 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában