Kézilabda

2022.08.20. 17:16

Megint egy góllal kaptak ki az Alba Fehérvár KC lányai

Az Alba Fehérvár KC csapata miután egy góllal alulmaradt a román CSM Slatina együttesével szemben a II. Szabó Károly Emléktornán a negyedik helyen végzett.

Káldor András

A fehérvári Besszer Borbála (24), és Boldizsár Bianka (23) keményen védekezett

Fotó: Kricskovics Antal (archív)

Alba Fehérvár KC – CSM Slatina 26-27 (11-11)  

Békéscsaba, 50 néző 
Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás
Alba Fehérvár KC: Pijevic 1, Tóth N. (kapusok), Szmbatian 6, Afentaler 4, Varga E. 4, Besszer 3, Stosic 3 (2), Takó 2, Utasi 2, Dubán 1, Zrnic 1, Bojtos, Boldizsár, Szemes. Vezetőedző: Józsa Krisztián 
CSM Slatina: Tyimocsenkova (kapus), Lixandroin 12 (4), Carligeanu 5, Vasiliu 3, Coman 2, Popescu 2, Fulgoi 1, Lazea 1, Olaru 1, Bogdanovici, Chetraru, Dragomir, Finaris, Matea. Vezetőedző: Victorina Bora 
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 6/4

Ismét egy góllal kaptak ki a fehérvári lányok, akárcsak pénteken a Békéscsabai Előre NKSE ellen, a különbség csupán annyi volt, hogy azon az összecsapáson a szétlövés döntött a lila-fehérek javára. 

- Összességében két szoros, jó mérkőzést játszottunk, amelyek tökéletesen szolgálták a felkészülésünket. Védekezésben mind a két találkozón jó teljesítményt nyújtottunk, ez volt a legfontosabb célkitűzésünk; viszont látjuk a hiányosságainkat, amiket ez a torna is megerősített. Ezeken javítanunk kell minél előbb – nyilatkozta Józsa Krisztián a fehérváriak szakvezetője a torna után.

- A védekezésünk nagyrészt rendben volt, de túl sok technikai hibát vétettünk a nem kellő koncentráció miatt. Remélem, mire a szezon elkezdődik, sokkal jobban tudunk összpontosítani a mérkőzések alatt – mondta Tamara Szmbatian, aki egyre több szerepet kap a térdsérüléséből felépülve. 

A torna döntőjében a házigazda Békéscsabai Előre NKSE 26-23 (10-7)-ra győzött a Moyra Budaörs csapata ellen, és így otthon tartotta a kupát.

Különdíjasok: A torna legértékesebb játékosa: Pálos-Bognár Barbara (Moyra Budaörs). A torna gólkirálya: Marija Agbaba (Békéscsabai Előre NKSE) 14 gól. A torna legjobb kapusa: Varjas-Sipeki Flóra (Moyra Budaörs). A legjobb hazai játékos Gyimesi Kitti lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában