Labdarúgás

2022.08.17. 19:51

Megint a hajrában vesztett pontokat az AFC Csákvár

A Merkantil Bank NB II 4., hétközi fordulójában az Aqvital FC Csákvár közel nyolcvan percig előnyben volt a Tiszakécskei LC ellen, ám kiegyenlítettek a vendégek.

Káldor András

Amíg a pályán volt Torvund Alexander (fehér) jó teljesítményt nyújtott, sokat harcolt

Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Úgy érkezett Csákvárra a házigazdákat több éven át – 2019 és 2021 között - dirigáló Visinka Ede vezetőedző legénysége, hogy szeretné jó játékkal feledtetni az elmúlt két fordulóban elszenvedett vereségeket. Öt másodosztályú bajnoki mérkőzés szerepel a két gárda egymás elleni statisztikájában. Ebből két tiszakécskei győzelem, két döntetlen és egy csákvári siker született. Legutóbb Csákváron Kiprich Dávid - ő 2016 és 2020 között volt az AFC játékosa - góljával 1-0-ra győztek a vendég sárga-kékek, viszont a hazai mérkőzésükön 2-0-ra kikaptak riválisuktól.  

Tóth Balázs a vendéglátók trénere nem bízott semmit a véletlenre, nem kevesebb, mint hat helyen változtatott Soroksáron pontot szerzett együttesén. Nem sokkal maradt el tőle kollégája sem, ő hét poszton cserélt a DVTK elleni tizenegyhez képest.

A 4. percben bal oldali szöglet után kellett Auerbach Martinnak bizonyítani jó formáját, Zamostny Balázs 8 méteres fejesét védte bravúrral. A 8. percben a felezővonalnál labdát szerzett a hazai legénység, Fejős Áron átadásával Gruber Zsombor tört kapura, majd 10 méterről, éles szögből a hosszú sarok mellé lőtt. Mindenesetre az első negyedórában veszélyesebben futballozott, és többet birtokolta a labdát a Kécske. Ennek ellenére a 30. percben egy formás akció futott a baloldalon, Gazdag Vajk hajszálpontos beadása Magyar Zsoltot találta tisztán, aki 8 méterről fejjel a hálóba talált, 1-0. Aztán a 38. percben Gazdag 18 méterről megküldött szabadrúgása a keresztlécről vágódott a kapu fölé.

A szünet után láthatóan letámadott a két játékossal is frissített az alföldi alakulat, és próbálták – ha pillanatokra is - beszorítani ellenfelüket. Az 51. percben Gyurján Bence bal oldali beadását Horváth Zoltán fejelte kapura, de Auerbach könnyedén védett. Látva a vendégek erőteljesebb játékát Tóth Balázs hármas cserére határozta el magát, inkább a támadásokat preferálva. A 64. percben ismét góltól mentette meg kapuját Auerbach, Horváth Z. közeli fejesét a kapufára tolva. A 68. percben Méteres lesről indulva lőtt kapura Horváth Zoltán, Bertalan Dávid asszisztens nagyon lemaradt, így csupán Auerbachon múlott, hogy nem középkezdéssel, hanem szöglettel folytatódhatott az összecsapás.

A 79. percben góllá érettek a kécskei próbálkozások, Winkler András jobb oldali szabadrúgását Kiss Norbert kissé lesgyanús helyzetben, 10 méterről a bal kapufára fejelte, onnan a hálóba pattant a labda, 1–1.

A 93. percben Gazdag lábában volt a meccslabda, ajtó-ablak helyzetben, 11 méterről lőtt, de Halasi Péter robinzonáddal hárított.  

A vasárnapi soroksári mérkőzéshez hasonlóan most sem maradt meg a csákvári előny, ám igazság szerint a második félidőben többet tett a Tiszakécskei LC a pontszerzésért. Az Aqvital FC Csákvár vasárnap Ajkán javíthat. 

Aqvital FC Csákvár – Tiszakécskei LC 1-1 (1-0)

Csákvár, 300 néző

Vezette: Csonka Bence (Bede Tamás, Bertalan Dávid)

Aqvital FC Csákvár: Auerbach – Dulló (Murka, 69.), Alaxai, Karacs, László N. – Mészáros D. – Gazdag V., Magyar Zs. (Kártik, 57.)– Torvund (Baracskai, 57.), Gruber (Vaskó, 73.), Fejős (Tamás N., 57.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Tiszakécskei LC: Halasi – Balázs B., Kiprich D., Csáki (Winkler, 70.), Vachtler (Kiss N., 58.) – Lovas Zs. (Farkas A., 58.), Gyurján, Erdei, Szekér (Pongrácz, 46.) – Zamostny, Vólent (Horváth Z., 46.). Vezetőedző: Visinka Ede.

Gól: Magyar Zs. (30.), ill. Kiss N. (79.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában