Jöhet az 1. FC Köln!

2022.08.11. 21:04

Kettős győzelemmel jutott tovább a MOL Fehérvár

Budu Zivzivadze duplájával a visszavágót is megnyerte a MOL Fehérvár a moldáv Petrocub Hincesti otthonában. 7-1-es összesítéssel lépett tovább a Vidi, és patinás Bundesliga csapat ellen játszhat a csoportkörbe kerülésért az Európa Konferencia-ligában.

Németh Krisztián

Fotó: Török Attila

Az érdemi kérdéseket már az odavágón lezárta a MOL Fehérvár, amikor 5-0-ra legyőzte Sóstón a moldáv ezüstérmest, jószerével formaság maradt a visszavágó, amelyet nem a Petrocub saját pályáján, hanem a fővárosban játszották le. Kovács Dániel pihenőt kapott, helyén a kapuban Emil Rockov kapott lehetőséget. A párharcot tekintve mindkét kapust majdnem az elején felavatták a moldávok (ahogy Fehérváron Kovácsot is, akkor a kapufa segített a Vidin). A vajdasági hálóőr hamar bizonyította, hogy kellően éles a feladatra, a 8. percben remekül mozdult ki a nagy ziccerben érkező Cojocarura.

A hazai drukkereket nem érdekelte csapatuk esélytelensége, lelkesen szurkoltak, fél órányi játék után már visszafogott mexikói hullám rántotta fel székükről a derék moldáv szimpatizánsokat. Rockovot ekkor pedig megint megtornáztatta az ellenfél, a 31. percben a másik kapus kapitulált. Tetszetős akciót vezetett a Vidi! Pedig az Rockov borzasztó kirúgása után kerekedett, Funsho-Makarenko-Zivzivadze pörgette fel a támadást, majd utóbbi a védők mögé került, és 15 méterrről laposan a kapuba gurított, 0-1. Olyannyira felpörgött a meccs, hogy rögtön az ellenfél is betalált. A 33. percben Pokorny rántotta le ellenfelét egy szögletnél, a megítélt büntetőt Sandu a kapufáról vágta a gólvonal mögé, 1-1.

Zivzivadze a szezon elején újpesti kölcsönjátékát követően nem aratott osztatlan sikert Sóstón, de csütörtök este vélhetően végképp eloszlatta az antipátiát, ugyanis hatodik tétmérkőzésén hatodik gólját szerezte a szezonban! (Apropó Újpest! Csoboth Kevin a liláknál folytatja, három tétmeccsen játszott a fiatal védő a piros-kékeknél. A nap átigazolási híre keretes írásunkban!) Történt ugyanis, hogy a 39. percben Dárdai remekül ugratta ki a grúz támadót, aki két remek csel után megszerezte a párharcban a Vidi hetedik gólját, 1-2.

A félidő még tartogatott egy izgalmas momentumot: a hajrában egy csúnyán eladott labda után Rockovnak kellett felugrania a egy a pipa felé hulló labdáért.

A félidőben, és a fordulás után Michael Boris egyre inkább frissítette a pályán lévő tizenegyet, de inkább találóbb a pihentetés kifejezés, hiszen hétvégén a Ferencváros, jövő héten pedig a Köln vár csapatára.

A 70. percben a csereként beállt Kodro remek beadást kapott Hangyától, ám a bosnyák gólvágó luftot rúgott.

Ahhoz képest, hogy óriási volt a különbség a két csapat egész mozgalmas volt a második félidő, de az eredmény már nem változott, összesítésben 7-1-gyel ment tovább a MOL Fehérvár. Ezzel pedig autómatikusan halasztásra is került az augusztus 21-i Újpest elleni bajnoki.  

De, ami ennél is fontosabb:  most jön a java!

Hétvégén a Ferencváros, jövő héten az 1. FC Köln otthonában lép pályára a Fehérvár! NK    

Jegyzőkönyv

Petrocub Hincest – MOL Fehérvár FC 1-2 (1-2)

Európa Konferencia-liga 3. selejtezőkör, visszavágó. Chisinau, Zimbru stadion. Vezette: Brisard (Drouet, Auger - franciák)

Petrocub: Avram – Revenco, Potirniche, Mudrac, Jardan (Cotogoi 46.), Platica – Sandu (Lupan 46.), Bogaciuc (Bejan 64.), Iosipoi – Cojocaru (Binzaru 82.), Ambros (Fedorov 74.). Vezetőedző: Ivan Tabanov

MOL Fehérvár: Rockov – Fiola, Lüftner, Stopira (Heister 62.) – Nego (Kojnok 74.), Pokorny, Makarenko (Pinto 62.), Hangya – Bamgboye, Dárdai P. (Kodro 46.) – Zivzivadze (Bumba 62.). Vezetőedző: Michael Boris

Gól: Sandu (34. - 11-esből) ill. Zivzivadze (31., 40.)

Sárga lap: Jardan (9.), Cotogoi (55.), Fedorov (89.), ill. Fiola (34.)

Továbbjutó a MOL Fehérvár összesítésben 7-1-el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában