Foci

2022.08.14. 20:18

Hősiesen harcolt az AFC Csákvár, de nem tudott a végén nyerni

A Merkantil Bank Liga 3. fordulójában az AFC Csákvár a 96. percben vesztett pontot a Soroksár SC otthonában.

Káldor András

Tóth Balázs vezetőedzőnek nem volt oka, hogy csapatának az összeállításán változtasson, és a Siófok elleni győztes tizenegyet küldte pályára.

A 3. percben indult meg az AFC egy eladott labdából, majd Kártik Bálint cirka 40 méteren át vezette a labdát, és váratlanul, 18 méterről megküldött lökete a bal alsó sarokban kötött ki, 0-1. A 41. percben nagyon közel járt az egyenlítéshez a házigazda, első igazi helyzetéből kis híján bevette a csákvári kaput. Hajdú Roland kapura lövését Auerbach Martin kitenyerelte, Lovrencsics Balázs azonban 5 méterről nem tudta az üres kapuba továbbítani a labdát.

A 60. percben Vaskó Tamás rosszul adott haza, Auerbach nem tudta elrúgni a felé guruló labdát, eltalálta Lőrinczy Attilát. A kipattanóra érkező Karacs és Lovrencsics B. ütközött, a hazai csatár a 16-oson belül elesett, de nem lett az esetből büntető. A 63. percben felesleges reklamálásért Csontos Dominikot kiállította Zimmermann Márió játékvezető. Ez azonban nem akadályozta meg Lovrencsicset abban, hogy a 68. percben el ne süljön a lába, és 18 méterről, középről kilőtte a bal alsó sarkot, 1-1. A 77. percben azonban jött Vaskó Tamás, aki Magyar Zsolt jobb oldali szögletét fejelte a bal sarokba, 1-2. A 81. percben kiegyenlítődött a mezőny, a frissen beállt Kocsis Dominik rúgta fel az ugyancsak csere Pintér Dominikot, jutalma talán kissé szigorúan, de piros lap lett.

Már úgy tűnt, hogy kihúzza a csákvári gárda, és bezsebeli a három pontot, amikor a 96. percben Lovrencsics B. elesett a tizenegyespontnál, Zimmermannn nem habozott, büntetőt ítélt. A 11-est Lőrinczy a bal sarokba lőtte, úgy, hogy a labda érintette Auerbach kezét., 2-2.

A Csákvár ismét nagyot küzdött, és megérdemelte volna a három pontot.
 

Jegyzőkönyv:

Soroksár SC – Aqvital FC Csákvár 2-2 (0-1)

Soroksár, 400 néző

Vezette: Zimmermann Márió (Berényi Ádám, Punyi Gyula)

Soroksár SC: Kovács M. – Nagy O., Kékesi, Valencsik (Ikonomou, 30.), Csontos – Haris, Hudák – Ternován (Pintér D., 66., Vági, 84.), Lőrinczy, Hajdú R. (Hegyi, 84.) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

AFC Csákvár: Auerbach – Murka, Vaskó, Karacs, László N. – Mészáros D. (Kocsis D., 77.) – Gazdag V., Kártik (Magyar Zs., 39.) – Tamás N. (Torvund, 57.), Janyickij, Baracskai (Fejős, 58.). Vezetőedző: Tóth Balázs. 

Gól: Lovrencsics B. (68.), Lőrinczy (11-esből, (96.) ill. Kártik (3.), Vaskó (77.)  

Kiállítva: Csontos (63.), ill. Kocsis D. (81.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában