Frissen Fejérből

2022.08.07. 16:42

Grandiózus köröket futottak a Fejér megyei versenyzők a soponyai fogathajtó versenyen (videó, képgaléria)

A C kategóriás kettesfogathajtók országos döntőjének újabb megmérettetése zajlott szombaton egész nap, aminek idén először adott otthont Soponya.

Hajdu Marianna

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fordulóban 20 hajtóval 16 egyesület képviseltette magát az I. Ács Gyula Fogathajtó Versenyen. 

Reggel nyolc órától várták a fogatok megérkezését a régi focipályán. Ezt követően történtek meg a nevezések. Reggeli és némi pihenés után tíz órától máris kezdődött a verseny az akadályhajtás első fordulójával. A versenyzők közül sokan igen jó köröket futottak, meglehetősen erős volt a mezőny. 

Az első forduló után némi szusszanást követően az akadályhajtás második fordulójához érkeztek a lovasok. Mindent beleadtak, hogy az első körben beszerzett büntetőpontokon finomítsanak. Fantasztikus körök születtek. 

Első helyen a Fejér megyei Nagylóki Lovasegylet hajtója, Kiss Olga lett 0,33 hibaponttal. A második és harmadik helyen Ócsai Csaba és Taligás Menyhért, a Pest megyei Carlo Lovassport Egyesület hajtója lett 3-3 hibaponttal.

A pálya átrendezése és egy kis pihenés után a vadászhajtás következett, ami egy sokkal tempósabb és látványosabb része a versenynek. Remek köröket mentek a versenyzők. A lovak és a hajtók is beleadtak mindent. Az eredmény is önmagáért beszél. 

Az első három helyen Fejér megyei versenyzők végeztek. Az első Semjén Attila, a Mezőszilas Lovas Sport Egyesület hajtója lett, 108,28 hibaponttal. A második helyen Kovács Tibor, a Vihar Lovas Egyesület hajtója végzett, 119,58 hibaponttal. A harmadik helyet Dvéri Diána foglalta el 119,66 hibaponttal, a Seregélyesi Lovas Clubtól. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában