Falmászás

2022.08.15. 10:29

Érmekkel tértek haza Pécsről a fehérvári mászók

Falmászó Magyar Kupa-fordulót rendezett a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség (MHSSZ) július utolsó hétvégéjén a kultúra városában, a versenyzők boulder kategóriában mérték össze az erejüket.

Krebsz András

Az alacsony magasságban, köteles biztosítás nélküli nehézségi mászásban a Mozogj Kreatívan SE sportolói alaposan kitettek magukért.

Nyílt női mezőnyben Zsákai Eszter nyakába került az aranyérem, míg az ezüstöt klubtársa, Imre Léna szerezte meg. Müller Ágnes a tizedik, Szappanos Ágnes a 16. pozícióban végzett. A férfiaknál Kovács Samu a 16., míg Kukoda Károly a 35. helyen zárta a viadalt.

Ifjúsági A korcsoportban Kovács Samu a 6., az ifjúsági B mezőnyben Zsákai Eszter a második legjobb eredményt érte el. A serdülőknél Fürstner Leon (SZHSK) egy hajszállal lemaradva a második, Szász Attila az ötödik, Tóth Vince a hatodik pozíciót kaparintotta meg, míg a lányoknál Domahidy Kata megnyerte a versenyt.

Gyerek korcsoportban Elekes Benedek a tizedik, a minik mezőnyében Nosal Benedek a negyedik, a lányoknál Nagy Emese Nelli a harmadik, Kalmár Zsófia a tizedik helyen végzett.

A szenioroknál Szappanos Ágnes bronzérmet szerzett, míg Kukoda Károly a hetedik pozíciót megszerezve zárta a hétvégét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában