Kézilabda

2022.08.05. 12:58

Egygólos Alba FKC vereség

Az Alba Fehérvár KC csapata a Cupa Craiovei első játéknapján biztató játékkal egygólos vereséggel zárt a házigazdák ellen.

Káldor András

Keményen harcolt, jól védekezett Varga Emőke (99), aki három gólt is szerzett

Forrás: SCMU Craiova

A Craiova a nagyon sikeres 2017/2018-as idénye után – amikor EHF kupát nyertek és a román bajnokság második helyén végeztek – újra komoly célokért küzd az új szezonban. A csapat vezetőedzője, Bogdan Burcea - aki a román válogatott volt szövetségi kapitánya, valamint Craiova díszpolgára - a nyáron nemzetközi klasszisok sorával erősíthette meg együttesét. A Zsil folyó menti városba szerződött montenegrói válogatott Dijana Mugosán kívül a többszörös K&H Liga gólkirálynő, szerb Katarina Krpez Slezak, a brazil világbajnok irányító Ana-Paula Rodrigues, az angolai beálló Ruth João, valamint a CSM Bukarestből Denisa Vâlcan érkezett. A Craiova 29 góljából 26-ot az új igazolások lőttek. Szintén tagja a román csapatnak a dán válogatott átlövő Melanie Bak.

Remekül kezdte a mérkőzést az Alba Fehérvár KC, az első játékrész közepén négygóllal vezettek, de a szünetre felzárkózott a vendéglátó együttes. A pihenőt követően egyetlen alkalommal sem nőtt kétgólosnál nagyobbra a különbség, jellemzően a hazaiak vezettek, akik különösen a mérkőzésnek ebben a szakaszában jutottak nagyon könnyen hétméteresekhez. A hajrában kétgólos hátrányba került ugyan az AFKC, de Varga Emőke és Besszer Borbála találataival kiegyenlített, azonban Mugosa góljára már nem érkezett válaszol, dacára annak, hogy az utolsó percekben két lehetőségük is lett volna erre.

-  Azért fogadtuk el a meghívást erre a tornára, hogy nemzetközi szintű csapatok ellen is meg tudjuk magunkat méretni. Az első meccsen végig szoros mérkőzést játszottunk, ahol a végjátékban ugyan volt esélyünk a győzelemre, de mi hibáztunk többet. Emellett szerencsére sok pozitívumot is fel tudtam fedezni a játékunkban. – mondta Józsa Krisztián vezetőedző a mérkőzés lefújása után.

- Nagyszerű mérkőzést játszottunk egy jó ellenféllel. Büszke vagyok a lányokra, mert az utolsó pillanatig küzdöttünk. Sajnos nem sikerült győznünk, de a hibáinkból tanulnunk kell, és akkor talán több gólt tudunk majd szerezni, ami jelenleg a legfontosabb dolog szerintem. Szomorú vagyok, hogy nem győztünk, de ezzel a hozzáállással még sokat fogunk fejlődni a következő mérkőzéseken – ebben biztos vagyok. - fogalmazott Katarina Stosic, az Alba tíz gólig jutó átlövője.

Az AFKC a folytatásban a Valcea, és a Rapid Bukarest ellen lép majd pályára.

SCMU Craiova (román) – Alba Fehérvár KC 29-28 (16-16)

Craiova, 300 néző

Vezette: Lungu, Paraschiv

SCMU Craiova: Jípa, Susnea (kapusok), Mugosa 12 (6), Rodrigues 7 (2), Krpez Slezak 5, Bak 2, João 2, Cace 1, Ion, Tudorica, Valcan. Vezetőedző: Burcea Bogdan

Alba Fehérvár KC: Pijevic, Kubina, Tóth N. (kapusok), Stosic 10 (3), Besszer 4 (1), Takó 3, Varga E. 3, Afentaler 2, Boldizsár 2, Bojtos 1, Szemes 1, Utasi 1, Zrnic 1, Dubán, Gerháth. Vezetőedző: Józsa Krisztián

Kiállítások: 12, ill. 6 perc

Hétméteresek: 8/11, ill. 2/4


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában