Vízilabda

2022.08.28. 20:15

Borzasztóan kezdett a női pólóválogatott ez Európa-bajnokságon

Megkezdte szereplését a női vízilabdaválogatott a horvátországi Európa-bajnokságon. A három dunaújvárosi játékost is a keretében tudó nemzeti csapat szombaton a görögök, vasárnap a hollandok ellen ugrott a medencébe.

Beke Zsombor

Ahogy az egész csapatnak, úgy Mahieu-nek (fehérben) sem ment a játék

Forrás: MW Archív / Árvai Károly

A DFVE-ből Horváth Brigitta, Mahieu Geraldine és Garda Krisztina kapott helyet az utazó keretben, sőt utóbbi csapatkapitányként vezeti a válogatottat a kontinenstornán. Bíró Attila együttese a sikeres, ezüstéremmel záruló budapesti vb után nagy reményekkel vágott neki az Európa-bajnokságnak is. Szombaton Görögország ellen kezdték meg szereplésüket a mieink Splitben. 

Magyarország – Görögország 8-9 (1-3, 2-2, 1-1, 4-3) A nyitómérkőzés sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt a magyar válogatott eltervezte. Az első negyedben bár Gurisatti nyitotta meg a gólok sorát, de a görögök háromszor válaszoltak. A második játékrészben nem tudott közelebb zárkózni Magyarország, ahogy a szünet után sem. A negyedik negyedben aztán sikerült kiegyenlíteni, sőt Garda bombájával már két góllal vezetett a magyar válogatott két és fél perccel a találkozó vége előtt. Sajnos még egy fordulatot tartogatott a mérkőzés, a Plevritou testvérek és Eleftheria vezérletével visszavette a vezetést Görögország, és bár fórból egyenlíthettek volna Gardáék, de az előnyt nem sikerült kihasználni, így Bíró Attila lányai vereséggel nyitottak az Európa-bajnokságon. 

Hollandia – Magyarország 13-4 (3-1, 3-2, 4-0, 3-1) 

A vasárnapi, Hollandia elleni találkozó még fontosabbá vált így a továbbiakat tekintve, ezúttal a magyarok keretében nem volt ott Horváth Brigitta. A mérkőzés elején Garda kiállítása után megszerezte a vezetést Hollandia, 1-0, majd egy labda után Maartje Keuning úszott meg és lőtte be a ziccert Magyari ellen, 2-0. Nem ment a mieinknek, támadásban nagyon sok volt a pontatlanság, de fél perccel a negyed vége előtt Gurisatti a támadóidő utolsó másodpercében elengedett csavarása a kapuban kötött ki. Az öröm nem tartott sokáig, emberelőny után ismét kettővel vezetett Hollandia, 3-1. A második játékrész sem indult jól, két emberelőnyt is értékesítettek a hollandok, 5-1. Vályi révén fórból közelebb zárkózott Magyarország, de büntetőből Van de Kraats vis - szaállította a különbséget, 6-2. A 14. percben Mahieu gólja ismét megcsillantotta a reményt a közelebb zárkózáshoz, de hiába egy fór előtti időkérés Bíró Attilától, az előnyben még csak kapura sem lőttek a mieink… 

A félidőben 6-3-at mutatott az eredményjelző. A nagyszünetet követően sem változott a játék képe, Magyarország támadásai erőtlenek és pontatlanok voltak, valamint hátul sem volt magabiztos a védekezés. Ahelyett hogy csökkent volna a differencia, Van de Kraats büntetőjével és Sleeking pontos lövésével még tovább nőtt, 8-3. Időt kért Bíró Attila, de ez sem segített, Sleeking ismét beköszönt, 9-3. Moolhuijzen ötméteresével már 10-3 volt oda. Az utolsó nyolc perc sem hozott változást a játékban, egyedüli magyarként Garda egyszer betalált a második félidőben, a vége 13-4 lett Hollandia javára, folytatás kedden délelőtt Németország ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában