Labdarúgás

2022.08.12. 17:59

Az érmesek csatája Várdán - Szabolcsban lép pályára a Puskás

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában a lendületbe jött Kisvárda otthonában játszik vasárnap a Puskás Akadémia.

Németh Krisztián

Fotó: Árvai Károly

Komoly, és rendkívül kellemes meglepetést okozott a Kisvárda a hétközben nyújtott játékával. A szabolcsiak Molde elleni hazai játéka megér egy nagy kalaplengetést, az Európa Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében majdnem teljesen ledolgozták hátrányukat, végül csupaszív játékkal, 2-1-re kikaptak, és összesítésben 4-2-vel kiestek a sorozatból.
De dicséretet érdemel a Puskás Akadémia is. Habár a felcsútiak már korábban elbúcsúztak a nemzetközi kupaprondtól, a legutóbbi bajnokijukon Corbu Marius duplájával legyőzték itthon az Újpestet.
Vajon a szezon első góljai, és első győzelme mekkora lökést ad a csapatnak? A többi között ez a kérdés a Kisvárda elleni vendégjáték előtt. Hornyák Zsolt sikerrel szervezte át a csapatát, Kiss Tamás például, aki elsősorban az ellenfél kapuja környékén serteperték balhátvédként kellett helytálljon a lila-fehérek ellen.
A szabolcsiak két forduló után négy ponttal vezetik a bajnokságot, a legtöbb gólt ők szerezték – két mérkőzésen összesen hatot – de négyszer kapituláltak is.
A két csapat összecsapásaiban tavaly márciusig kell visszamennünk, hogy a Puskás Akadémia győzelmét találjuk meg. Az utóbbi három mérkőzésből kétszer megosztoztak a pontokon az együttesek. Azt se feledjük, hogy a piros mezesek az előző szezonban elhappolták a mienk elől a bajnoki ezüstérmet, és elnézve hétközi fordulatszámukat, nem nagyon fér bele ellenük a hiba.
Vagy talán épp az hajthatja a PAFC malmára a vizet, hogy ellenefele 100 fokon égett hétközben?  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában