Alba Fehérvár KC

2022.08.20. 11:03

A szétlövés döntött a női kézimeccsen

Az Alba Fehérvár KC csapata a mostani felkészülési időszakban másodszor vesz részt több csapatos megmérettetésen, Józsa Krisztián vezetőedző tanítványai ezúttal a II. Szabó Károly Emléktornán indultak. Az első mérkőzésen a Moyra Budaörssel ikszeltek, de a hétméteres párharcot ellenfelük nyerte.

Káldor András

Az Alba Fehérvár KC (feketében) kezében volt a győzelem, de az utolsó pillanatokban mentette ikszre a meccset a Budaörs

Forrás: Kricskovics Antal / FMH

A Békéscsabai Előre NKSE a klub örökös tiszteletbeli elnöke és edzője, Szabó Károly emlékére második alkalommal rendezi meg kétnapos tornáját. A felnőtt viadalon négy csapat, az Alba Fehérvár KC, a Moyra Budaörs Handball, a román CSM Slatina, valamint a házigazda Békéscsabai Előre NKSE lép pályára. A serdülő- és ifjúsági tornákon pedig az Alba Fehérvár KC, a Moyra Budaörs Handball, a Kisvárda SE, valamint a Békéscsabai Előre NKSE vesznek részt.

A felnőtteknél az elődöntőben a fehérváriak a Moyra Budaörs együttese ellen léptek parkettre.

Alba Fehérvár KC – Moyra-Budaörs Handball 24-24 (12-14), hétméteresekkel 4-5 

Békéscsabai Sportcsarnok, 100 néző 
Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás 
Alba Fehérvár KC: Pijevic 1, Tóth N. (kapusok), Besszer 5, Stosic 5 (2), Utasi 4, Varga E. 4, Boldizsár 1, Smbatian 2, Zrnic 2 Afentaler, Bojtos, Dubán, Szemes, Takó. Vezetőedző: Józsa Krisztián 
Moyra Budaörs Handball: Böle, Varjas-Sipeki (kapusok), Pálos-Bognár 5 (2), Vártok 5, Gorilszka 3, Szekerczés 3 (1), Hudák 2, Tóth M. 2, Braun 1, Gergely-Zsigmond 1, Munkó 1, Schneider 1 (1), Szabadfi 1, Jovovity, Smid. Vezetőedző: Buday Dániel   
Kiállítások: 12, ill. 6 perc 
Hétméteresek: 3/2 illetve 6/4 

Nem bírtak egymással a felek, végig kiélezett összecsapást játszottak, melynek végén döntetlennel zártak, úgy, hogy Szekerczés Luca góljával három másodperccel a vége előtt egyenlített a Budaörs Handball együttese. A torna versenykiírása szerint hétméteresek döntöttek a győztesről, amely egyben a fináléba is jutott. Itt a Pest megyei alakulat bizonyult jobbnak, miután Utasi Linda kihagyta, míg Tóth Melinda értékesítette a büntetőt.  

- Sajnálom ezt a mérkőzést, mert a kezünkben volt a győzelem, de nem voltunk elég fegyelmezettek a végjátékban. Az utolsó két percben három technikai hibát vétettünk. Büntetőknél csak az tud hibázni, aki elvállalja, ilyenkor sok múlik a szerencsén is – vélte Józsa Krisztián. 

- Nem kezdtük jól a mérkőzést, az első félidőben végig futottunk az eredmény után. A második félidő elején sikerült megfordítanunk a meccset, többször is háromgólos előnybe kerültünk, de sok hibát vétettünk, amit a Budaörs kihasznált, és felzárkózott. Saját magunkat vertük meg ezen a mérkőzésen. Csalódottak vagyunk, de mindent meg fogunk tenni, hogy kijavítsuk a hibáinkat – mondta az öt gólig jutó irányító, Besszer Borbála. 

A torna másik mérkőzésén a Békéscsabai NKSE 28-23 (12-11)-ra győzött a CSM Slatina ellen, így a döntőben ők lettek a Moyra Budaörs ellenfelei. A harmadik helyért pedig az Alba Fehérvár KC mérkőzik a román csapat ellen.

A felnőtt torna mellett az utánpótlás is szerepet kapott, itt az Alba Fehérvár KC lányai viszont már legyőzték a Moyra Budaörs csapatát. 

Alba Fehérvár KC (U19) – Moyra-Budaörs Handball (U19) 39-25 (23-11)

Alba Fehérvár KC: Stark 2, Beszteri (kapusok), Flatsker 5, Gyöpös 5, Szabó E. 4, Gyugyi 3, Kertész 3, Németh D. 3, Tolnai 3, Marton 2, Mihályi 2, Takács T. 2, Veres 2, Ambruska 1, Mester 1, Tóth L. 1. Vezetőedző: Madár Gabriella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában