Ismét kinyíltak a gólcsapok Sóstón

2022.08.08. 07:00

A Mol Fehérvár a magabiztos kupasiker után a bajnokságban a Honvédot sem kímélte

A labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójában a Mol Fehérvár FC a Budapest Honvédot látta vendégül vasárnap este a Mol Aréna Sóstóban.

Beke Zsombor

Forrás: Török Attila/MW

A kispestiek háza táján jó néhány változás történt a nyáron, mind a keretben, mind a szakmai stábban. Az új vezetőedző Tam Courts vereséggel mutatkozott be hazai pályán a szurkolóknak, az első fordulóban a Zalaegerszeg 1-0-ás győzelmével elvitte mind a három pontot a kispestiektől. A Vidi közben már egy fordulót sikeresen teljesített az Európa Konferencia ligában, sőt a harmadik kört is szinte abszolválta Michael Boris gárdája, miután csütörtökön a moldovai Petrocub Hincestit 5-0-val küldték haza a piros-kékek, a visszavágó szinte formalitásnak számít. Az NB I-ben ugyanakkor a Fehérvár sem rajtolt jól, hiszen Pakson 2-0-ra nyertek a zöld-fehérek a nyitókörben.

A vasárnap esti találkozó előtt Sallói István köszöntötte az ezúttal a kispadon ülő Hangya Szilvesztert, a magyar védő 150. NB I-es mérkőzésen van túl. Azzal nem lehetett megvádolni egyik csapatot sem, hogy gyilkos iramban kezdték volna el a találkozót, a labda valamivel többet volt az első percekben a Honvédnál, de lehetőségig sem jutottak a felek. A 17. percben került először igazán közel az ellenfél kapujához a Fehérvár, Petrjak beadásáról éppen lemaradtak a középen érkező társak. A 21. minutumban ígéretes helyről jöhetettek szabadrúgással a piros-kékek, a labda mögé Kodro állt, akinek lövése a sorfalon irányt változtatva kapu fölé szállt. A 30. percben megszerezte a vezetést a Vidi. Dárdai Palkó kapta meg a labdát 20 méterre a kaputól, a magyar játékos pedig gyönyörűn tekert a hosszú felső sarokba, 1-0. Nem lassítottak a hazaiak, négy perccel később Heister futott el a bal szélen, beadására lendületből érkezett Kodro, aki közelről, fejjel nem hibázott, 2-0. A kispestiek a félidő végén jutottal el először Kovács kapujáig, de a fehérvári portás elcsípte a labdát a kiugró Plakuschenko elől.

A szünet után helyzetbe került a Honvéd, Ennin kapott egy jó indítást, de a jó ütemben kilépő Kovács mellett nem tudta elhúzni a labdát. A túloldalon Petrjak veszélyeztetett, de 15 méterről leadott bombája elkerülte a kaput. Az 52. percben Dárdai szögletére érkezett jó ütemben Pinto, de Szappanos hatalmas bravúrral hárítani tudott. Érett a harmadik fehérvári találat, de Nego majdnem tett róla, hogy a Honvéd szépítsen. Mellel röviden tette haza a labdát, az utolsó pillanatban még Kovács tudta menteni a menthetőt. A fővárosiak egyre többet kezdték birtokolni a labdát, de ennek ellenére egy gyors akciót követően Kodro veszélyeztetett, de lövését blokkolták a védők. A 70. percben hármat cserélt Michael Boris, de még milyen jól, a frissen beállt Funsho szöglet után fejjel volt eredményes az első labdaérintéséből, 3-0. A lényegi kérdések eldőltek, de a vendégek mentek előre a szépítésért és az első idei bajnoki góljukért. Zsótér kiugratása után Kocsis került ziccerbe, de kimaradt a helyzet. Ami az egyik oldalon kimaradt, az a másikon nem, Zivzivadze bár az elsőre kihagyta a ziccert, de a kipattanónál nem hibázott, 4-0.

Jegyzőkönyv

Mol Fehérvár FC – Budapest Honvéd 4-0 (2-0)

Székesfehérvár, 3517 néző. V.: Vad II., (Albert, Theodoros)

Mol Fehérvár: Kovács – Nego, Fiola, Stopira, Sabanov, Heister – Bumba (Pokorny 70.), Pinto (Makarenko 61.) – Petrjak (Funsho 70.), Dárdai Babos (83.)– Kodro (Zivzivadze (70.). Vezetőedző: Michael Boris.

Honvéd: Szappanos – Jónsson (Albi Doka 44.), Prenga, Cirkovic (Kocsis 61.), Lovric, Tamás – Mitrovic (Lukic a szünetben), Bocskay, Plakushchenko, Zsótér – Ennin (Traoré 75.). Vezetőedző: Tam Courts.

Sárga lap: Dárdai (65.), Makarenkó (76.) ill. Bocskai (12.), Jónsson (20.)

Gól: Dárdai (30.), Kodro (34.), Funsho (71.) Zivzivadze (83.) ill. -
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában