Sportágak kavalkádja a Lokinál

2022.08.10. 16:01

A kézilabda és a vívás is kiemelt szerepet kap a jövőben a MÁV Előrénél

Újabb együttműködések biztosítják a MÁV Előre SC sikeres szakmai tevékenységét. Ezúttal két szakosztály fűzte még szorosabbra együttműködését az egyesülettel.

Káldor András

Erdei Krisztián és Molnár Csaba dr. Tálos Péterrel

Forrás: A klub

Az év elején már hírt adtunk arról, hogy a MÁV Előre SC újabb szakosztályokkal bővült, köztük a magyar sikersportágnak számító vívással. A munka elindult, most pedig egy következő szintre lépett: együttműködési megállapodás született a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesülettel azzal a céllal, hogy a MÁV Előrén belül ténylegesen beinduljon a sportág működése, hosszú távon pedig az SZVSZSE verseny tevékenysége is átkerüljön a MÁV-hoz.

- Nagyon örülünk a megállapodásnak. Legfőbb motivációnk az volt az együttműködés létrejötte kapcsán, hogy kinőttük az eddigi helyünket az egyébként örömteli nagy taglétszám miatt. A MÁV Előrén belül lehetőségünk nyílhat egy nagyobb befogadóképességű létesítménybe költözni. Ez számunkra kiemelten fontos lenne a szakmai munkánk folyamatosan fejlődése érdekében. – fogalmazott Jankyné Kővári Csilla, a vívók elnöke.

A fentihez hasonló együttműködés köttetett a MÁV Előre SC és a Cunder Tömegsport és Utánpótlás Kézisuli Egyesület között is, ugyancsak azzal a céllal, hogy a MÁV keretein belül fejlődésnek induljon a kézilabda sportág.

- Egy olyan klubhoz szerettünk volna csatlakozni, aminek neve van és a szülőknek is el tudom mondani, hogy egy sikeres egyesület részesei tudnak lenni, amihez nem kell elutazni egy másik városba. Szeretnénk, ha Fehérváron normális férfi kézilabda lenne. Reméljük, hogy a MÁV Előre égisze alatt ez megvalósulhat. a céljainkat – mondta Molnár Csaba, a Cunder elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában