Női jégkorong-válogatott

2022.08.30. 18:02

A fehérvári Horváth Imola minden mérkőzésen lehetőséget kapott Pat Cortina együttesében

A magyar női jégkorong-válogatott a Dániában zajló elit-világbajnokságot nagyszerűen kezdte.

Beke Zsombor

Forrás: MJSZ / Vörös Dávid

A Horváth Imolát a soraiban tudó nemzeti csapat rögtön az első találkozón nagy lépést tett a bennmaradás felé. Pedig a németek elleni nyitány nem indult jól, hiszen tíz perc után kétgólos hátrányban volt Magyarország, de Pat Cortina tanítványai felálltak a padlóról, végül 4-2-re nyertek. A világbajnokság második mérkőzése sem indult jól a mieinknek Csehország ellen, de ezúttal a folytatásban nem jött a fordítás, a csehek magabiztosan 7-1-re megverték a válogatottat. A harmadik ütközetben a házigazda Dánia ellen már úgy léphetett jégre a piros-fehér-zöld csapat, hogy egy siker a biztos bennmaradást jelentheti. Sajnos azonban hiába a sok kialakított helyzet, a dánok 1-0-ra megnyerték a találkozót. A magyaroknak azonban továbbra is megmaradt a sansza az A csoportos tagság megőrzésére, és a második lehetőséget már nem szalasztották el a lányok. Svédország ellen kétszer is kiegyenlített az együttes, a szétlövésben ugyan a svédek bizonyultak jobbnak, de a pontszerzés már elégnek bizonyult a bennmaradáshoz.

A fehérvári Horváth Imola mindegyik mérkőzésen szerepet kapott, így elmondható, hogy mind a női, mind a férfi jégkorong szakágnak van A csoportos fehérvári játékosa, miután a fiúk májusban Szlovéniában feljutottak a legmagasabb osztályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában