Egyszerűen szuper, és speciális

2022.07.23. 07:30

Szombat délután a Palotai úton „vonul fel” a Székesfehérvár-Veszprém Rally mezőnye

Ma kezdődik a szezon egyetlen murvás futama, a Székesfehérvár-Veszprém Rally. Ma 17 óra után a Palotai úton száguld a mezőny!

Németh Krisztián

Forrás: FMH-Archív / NN

Idén sem marad el a székesfehérvári szuperspeciál szakasz, amelyen tét nélkül farolhat, csikoroghat, száguldhat a mezőny. A versenyen kívüli „rali-fesztiválra” a Schwabish Gmünd utca és a Selyem utca között kerül sor (a Palotai utat szombaton 12 és 22 óra lezárják a forgalom elől). Egyébként a szombati programban a Nagylőtér és Várpalota szerepel kétszer, mielőtt a szuperspeciállal zárulna a nap. Vasárnapra szintén három klasszikus pálya, Hegyesd, Kislőd és a Kislőtér került be a versenybe, amihez már a Rally2 mezőnye is csatlakozik.

A pályán a többi között a WRC2-es világbajnok norvég  Mads Ostberg és navigátora, Patrik Barth is tesztelt.

- Megnéztem pár belsőkamerás felvételt, azok alapján nagyon tetszenek a gyorsasági szakaszok. Nagyon szeretem a városi szakaszokat, mint a fehérávári szuperspeciál, jó móka lesz a murva beállításokkal aszfalton szlalomozni a Citroënnel - mondta a világklasszis norvég a duen.hu portálnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában