Szépen csillog az ezüst is

2022.07.03. 11:13

Női pólósaink nagyot hajráztak, de már utolérni nem tudták az USA-t

A vizes világbajnokság végére jutott még egy magyar érem, miután a magyar női vízilabda-válogatott ezüstéremmel zárt.

Beke Zsombor

Forrás: Tumbász Hédi/MW

Egyesült Államok – Magyarország 9-7 (2-1, 2-2, 3-1, 2-3)
Hajós uszoda, 6000 néző. V: Margeta (szlovén), Ohme (német)
Magyarország: Magyari – Szilágyi D. 1, Keszthelyi 2, Máté ZS. 1, Parkes, Gurisatti 3, Vályi V. Csere: Rybanska, Faragó K., Garda, Leimeter, Mahieu. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 11/3
Gól – ötméteresből: 2/2, ill.

A vízilabda-torna döntőjének nem a magyar válogatott volt az esélyese, de Bíró Attila együttese a tokiói olimpián is bebizonyította, hogy az Amerikai Egyesült Államok gárdája sem verhetetlen. A találkozó első félideje szorosan alakult, az USA nem tudott egy gólnál többel meglépni hosszú távon, a nagyszünetben eggyel mentek a vendégek. A harmadik negyedben azonban elhúztak az amerikaik, ezt a nyolc percet 3-1-re nyerték meg. Az utolsó negyednek kissé már reménytelen helyzetből vághatott neki Magyarország, de a lányok nem adták fel, a több ezer magyar szurkolóval a hátuk mögött megnyerték a világbajnokság utolsó negyedét, de sajnos az aranyéremhez a bravúros hajrá sem volt elég. Az ezüstérem azonban nagy siker, hiszen női pólósaink több mint egy évtizede nem jutottak el még csak a döntőig sem világbajnokságon, ettől a világverő amerikai csapattól pedig nem szégyen kikapni.

– Először is köszönetet kell mondanom a lányoknak, mert tényleg mindent kiadtak magukból ebben a két hétben. Kicsivel több szerencsére és némi dörzsöltségre lett volna még szükségünk a győzelemhez. Ez a világbajnokság a női szakág és a teljes sportág ünnepe volt, de ha már amerikai kollégám a hatezer nézőnket irigyli, én az aranyérmeit – mondta Bíró Attila a találkozó után utalva arra, hogy az amerikai szakvezetés a fantasztikus, teltházas hangulatot emelte ki a döntővel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában