Országos döntő

2022.07.05. 17:00

Soponyai diákok sikere a kis iskolák sportversenyén

A kis iskolák sportversenyének országos döntőjét Pécsett rendezték. A diákok atlétikában az I–IV., labdarúgásban és kézilabdában a III–IV. korcsoportban mérték össze tudásukat a háromnapos viadalon.

V. Varga József

A soponyai kézilabdás lányok

Forrás: Az iskola

A versenysorozat Kováts Tibor, a Békés Megyei Diáksport Tanács titkára és édesapja kezdeményezésére indult 22 évvel ezelőtt, amelyre a 200 fő tanulólétszám alatti iskolák nevezhetnek. A megmérettetés fő célja az esélyegyenlőség, hogy a kisebb létszámú intézmények diákjai a legnépszerűbb sportágakban mind egyéni, mind csapatsportokban sikerélményhez jussanak ne csak körzeti, megyei, de országos szinten is – mondta el lapunknak Hollósi Lászlóné Anikó, a soponyai Zichy János Általános Iskola igazgatója.

A kis iskolák sportversenye ma már az egyik legnagyobb létszámú és legnépszerűbb diákolimpiai események közé tartozik. Az országos döntőre több mint 800 diák jutott el, atlétikában csapat- és egyéni versenyek zajlottak mindkét nemben, míg kézilabdában a lányok, labdarúgásban pedig a fiúk versenyeztek.

A soponyai általános iskola diákjai két sportágban is bejutottak az országos döntőbe: kézilabdában és atlétikában küzdhettek meg a sportolók a dobogós helyekért.

A Pekács Jánosné Marcsi testnevelő által irányított munka meghozta gyümölcsét: a többnapos küzdelem végén a Fejér megyét képviselő kézilabdacsapat 7. helyezést ért el. A csapat tagjai: Cövek Kitti, Márhoffer Elizabeth Napsugár, Nagy Veronika, Sáfár Eugénia, Szilágyi Petra, Fathy Sawsan, Halász Laura, Molnár Szintia, Oláh Klaudia, Ranga Kincső, Szolga Viola, Varga Dorina.

Az atlétika lány csapat – Cövek Kitti, Nagy Veronika, Varga Dorina, Hegedüs Korinna, Gruiz Zsanett, Baki Noémi – 10. helyezést gyűjtött be. A svédváltó fiú csapat – Szakács Gergő, Nagy Botond, Erdélyi Szabolcs, Kiss Boldizsár – 12. lett. Egyéni eredmények, 600 méteres futás: 4. Varga Dorina. 800 méteres futás: 8. Szakács Gergő, 18. Szilágyi Petra, 22. Márhoffer Napsugár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában