Augusztus végén kontinenstorna

2022.07.24. 18:40

Rövid pihenőt követően már az Eb-re készülnek

A DFVE vízilabdacsapatának alapembere, Garda Krisztina az ezüstéremmel zárult hazai világbajnokság után már az augusztus végi Európa-bajnokságra készülő női vízilabda-válogatottal edzőtáborozik.

Beke Zsombor

Garda Krisztina bombáira az Európa-bajnokságon is nagy szüksége lesz a válogatottnak

Forrás: Árvai Károly/MW

A budapesti vizes világbajnokság nagyszerű eredménnyel zárult a női vízilabda-válogatott szempontjából. Bíró Attila együttese nagyszerűen menetelt a torna során, majd a döntőben a világverő Amerikai Egyesült Államok csapatát is meg tudta szorongatni, ám végül a tengerentúliak 9-7-re nyertek a fináléban.

– Az ezüstérem már aznap este is szépen csillogott, habár nyerni szerettünk volna. A magyar női vízilabda-válogatott 17 éve játszott utoljára világbajnoki döntőt, ez mindent elmond az ezüst értékéről. Sajnos eddig nem az volt a tendencia, hogy sűrűn játszottunk világbajnoki finálét – tekintett vissza lapunknak Garda Krisztina. – Nagyon meg kell becsülni és örülni ennek az eredménynek, de kicsit nyilván ott marad bennünk, hogy ez olyan lehetőség volt, amit nem tudjuk mikor tér majd vissza. Ennek ellenére örülni kell a második helynek, az egész világbajnokságra jó élményként tekintek vissza, életre szóló élménynek tartom. Bár voltak hullámhegyek, és hullámvölgyek a torna alatt, a szurkolók által teremtett hangulat és az eredmény szempontjából nagyon pozitív világbajnokságon vagyunk túl.

A budapesti megmérettetés után Garda több válogatottbeli csapattársával együtt elutazott Londonba, majd természetesen a családi környezetet is kiélvezte a közelmúltban a születésnapját ünneplő vízilabdázó.

– Hat napot töltöttünk néhány válogatott csapattársammal Londonban, kicsit aktív pihenő, sokat sétáltunk. Nagyin jól éreztem magam, én szerveztem nagyjából az egészet a többiek segítségével. Az utazás után Pesten a szüleimnél töltöttem egy kis időt, közben volt a születésnapom is, összejött a család, próbáltam feltöltődni az elmúlt időszakban.

Csütörtöktől pedig ismét együtt készült a válogatott, hiszen augusztus végén Európa-bajnokságot rendeznek. A DFVE-ból Gardán kívül Horváth Brigitta és Mahieu Geraldine neve szerepel a bő keretben. Bíró Attila együttese a balatonfűzfői edzőtábor után bivalyerős nemzetközi tornára utazik Szardíniára, majd a négyhetes felkészülést hazai környezetben fejezi majd be a gárda.

– Az a torna gyakorlatilag egy mini Európa-bajnokság lesz, hiszen az összes Eb-győzelemre esélyes csapat ott lesz majd velünk együtt. Biztos segíteni fogja a felkészülésünket. pont emiatt, hogy csak nehéz meccseink lesznek ott, nem egy nyaralós túra lesz. Erre nincs is lehetőség, mindjárt itt az Eb, nagyjából négy hetes felkészülés előtt állunk. Minden egyes pillanatot és mérkőzést ki kell használnunk a javulásra, attól függetlenül, hogy mi volt a világbajnokságon. Teljesen más torna lesz, minden találkozó 0-0-ról indul, a régebbi eredmények nem számítanak majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában