Ökölvívó Gála

2022.07.11. 07:00

Két ökölvívó is lemondta a küzdelmet Kiliti Tamással, de nem maradt meccs nélkül

A Gáz utcai csarnokban rendezték a II. Vass Nemzetközi Ökölvívó Gálát, amelynek utolsó eseménye Európabajnoki címmérkőzés volt.

Horog László

Kiliti Tamás (jobbra) győzött, edzője, Kiliti Ferenc örült

Forrás: Horog László / FMH-archív

A kapukat fél négykor nyitották, egy órával később kezdődtek a felhozó mérkőzések az Alba Regia Sportcsarnokban. A bemutató meccsek során nem hirdettek eredményt. Ezúttal is jól teljesített a Videoton Box Club két sportolója, Pajor Patrik és Péntek Martin, a MÁV Előrét pedig Elekes Péter képviselte. Aztán ahogy haladt az idő, úgy élesedtek a küzdelmek. Az első külföldi bunyós a bosnyák Aleksandar Kuvac volt, aki a kistarcsai Zeller Istvánnal csatázott, a küzdelem utóbbi sikerét hozta. A házigazda Kiliti Promotion sportolója, Balogh Márk a nagykanizsai Bogdán Zoltánnal csatázott, utóbbit leléptették. A jászberényi Sipos Péter gond nélkül győzte le a bosnyák Adil Rusidit. Az ukrán Artyom Lupin a szerb Mirko Jovicot, Kovács Pál a szintén déli szomszéd Martin Boskovicot, az ukrán Philip Akelov pedig az albán Armi Kovacit. 

Berki Ferenc (szemben) a hetedik menetben kényszerítette megadásra Ali Hassót 
Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az utolsó előtti párban lépett ringbe Kiliti Tamás, aki hatodik meccsét vívta a profik táborában, korábbi öt ütközetét különösebb gond nélkül nyerte, ahogy ezt is. Ez alkalommal azonban kacifántos körülmények között sikerült ringbe lépnie. Profiként az első két összecsapása során a fővárosi Kovács István ellen bizonyított, ahogy ezúttal is. Kiliti azon kevés öklözők közé tartozik, aki elmondhatja, meccsei felét ugyanazzal a sportolóval vívta. A fehérvári bunyós eleve csak négy menetre készült, ugyanis a közelmúltban tüdőgyulladással bajlódott, ezért a felkészülése nem volt tökéletes. A forgatókönyv szerint a kecskeméti Orbán Adriánnal küzdött volna, aki ifiként vb-ezüstéremig vitte évekkel ezelőtt, majd profinak állt. Ellenfele azonban péntek este lemondta a küzdelmet. 

– A gála előtt egy nappal, este nyolckor, a mérlegelésnél derült ki, hogy nem lép szorítóba, a Fehérvárra több ökölvívóval érkező szerbek jelezték, jött velük egy bunyós, aki ugyanúgy 61 kg-ban versenyez, mint én, rendelkezik a szükséges engedélyekkel, kiáll ellenem. Ám a meccs előtt két órával ő is lemondta, a promóterek összedugták a fejüket, korábbi ellenfelem, Kovács István vállalta, hogy ringbe lép. Tehát ismét vele küzdöttem, a második menet elején kiütéssel nyertem. Természetesen nem erre készültem, annak viszont örülök, hogy a meccsem nem maradt el. Edzem tovább, szeptemberben Hódmezővásárhelyen lesz az újabb gálánk, remélem, addig semmi sem zavarja a felkészülésemet – mondta Kiliti Tamás. Az est utolsó eseménye a fővárosi Berki Ferenc és a Németországban élő szír Ali Hasso mérkőzése volt, a végig fölényben lévő Berki a hetedik menetben technikai KO-val győzött, ezzel megszerezte a kisebb szervezetek között jónak számító UBF Európa-bajnoki övét. 

Berki védekezése is rendben volt
Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A gálát szervező Kiliti Ferenc az eseményt követően elmondta, rendkívül nehéz volt tető alá hoznia a gálát, ugyanis folyamatosan változott a program a lemondások miatt. 

– Mindig tanulunk valamit, az áprilisi, Vidámparki-tónál rendezett esemény nagyon jól sikerült, több versenyző jelezte, szeretne csatlakozni az istállónkhoz. Jelentősen bővült a létszám, olyan hazai és külföldi sportolók írtak alá hozzánk, akiknek szerettem volna minél előbb lehetőséget biztosítani a szereplésre. A nyári, júliusi időpont nem biztos, hogy szerencsés, annak viszont örülök, hogy sokan kilátogattak a Gáz utcai csarnokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában