Izgalmas hétvége elé nézünk

2022.07.20. 08:00

Jön a száguldás a Palotai úton, Veszprém „felé”

Szombaton és vasárnap a hazai ralimezőny száguld a Székesfehérvár-Veszprém rali keretében. Szombaton szuperspeciál a Palotai úton!

Németh Krisztián

Forrás: FMH-Archív / NN

Izgalmas hétvége elé néz a mezőny, és a szurkolók, annál is inkább, mert a szezon egyetlen murvás futama következik. A 154 kilométeres  össztáv az idei leghosszabb verseny, amit nehezít majd a murvás talaj és a rekkenő hőség is.

- A versenyt jól jellemzi, hogy a pályák miatt itt olyan versenyzők is indulnak, akik egyébként nem szerepelnek az országos bajnokságban. A másfélszeres szorzót a verseny hossza adja, ami az idei év leghosszabb versenye lesz és a bajnokság szoros állása is valószínű nagy versenyt hoz majd - mondta az esemény sajtótájékoztatóján Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.

A szombati programban a Nagylőtér és Várpalota szerepel kétszer, majd délután Székesfehérvár belvárosában a Palotai úton a szuperspeciállal zárul a nap. Vasárnapra szintén három klasszikus pálya, Hegyesd, Kislőd és a Kislőtér került be a versenybe, amihez már a Rally2 mezőnye is csatlakozik.

Forrás: FMH-Archív / NN

- Nagyon pozitív volt a tavalyi döntés, hogy egybe forrt a Fehérvár és a Veszprém rallye. Köszönöm a szervezőknek, hogy az elmúlt nehéz időszak után tavaly példaértékű összefogással rendezték meg a futamot - hangsúlyozta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

A magyar élmezőny mellett, rajthoz áll a WRC2-es világbajnok Mads Ostberg is, először a verseny történetében. Mindkét napon a a Veszprém Aréna parkolójában lesz a szervízpark. Itt lesz a vasárnapi céldobogó is.

A székesfehérváriak számára a legfontosabb a Palotai úti szuperspeciál, a látványos, a versenyen kívüli száguldás, amelyre szombaton a a Schwabish Gmünd utca és a Selyem utca között kerül sor várhatóan 17 óra után.

Fontos tudni, hogy a Palotai utat szombaton 12 és 22 óra lezárják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában