A hódítók, és a gladiátorok

2022.07.21. 10:00

Csütörtökön 21:30 órakor kezd a PAFC Portugáliában

Megkezdi szereplését az Európa Konferencia-ligában a Puskás Akadémia, amely a selejtező második fordulójában a Vitória Guimaraes otthonában kezdi a párharcot.

Németh Krisztián

Szolnoki Roland

Forrás: Földi Imre/MW Archív

Úgy dolgozunk, mint egyébként, labdás edzésekkel készülünk, gyakoroljuk a pontrúgásokat, és a taktikát – közölte Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a felkészülés finisében. A mester elárulta, a portugál bajnokságban az előző szezonjában a hatodik helyen záró luzitán csapat ellen fejben is felkészítik labdarúgóikat. Annál is inkább, mivel a hírek szerint teltház, 30 ezer néző várja a felcsútiakat.

-       Mentálisan is felkészítjük a csapatot arra a nyomásra, ami Portugáliában vár ránk. De, ha mindenki a maximumot nyújtja, mindegy mennyi szurkoló lesz a lelátón, bízhatunk a jó eredményben. Remélem, hogy tizenegy gladiátort fogok látni a pályán!

A gladiátoroknak – ahogy a portugál csapat egyik becenevéből adódik – a hódítókat kell legyőzniük a párharcban.

Hornyák Zsolt vezetőedző
Forrás: Török Attila/MW Archív

Ez lesz a Puskás Akadémia ötödik nemzetközi kupamérkőzése. A 2020/21-es szezonban az Európa-liga selejtőzének első fordulójában a svéd Hammarby ellen, a koronavírussal nehezített időszakban egyetlen meccs döntött a továbbjutásról. A skadinávok otthonában 3-0-val esett ki a PAFC. A következő nekifutás az előző idényben a Konferencia-ligában már jobban sikerült, két kört mentek Szolnoki Rolandék. Az finn Inter Turkuval idegenben 1-1-et játszottak, itthon remekeltek, és három gólt szerezve jutottak tovább. Ám a selejtező második fordulójában a lett FK RFS kettős győzelemmel ejtette ki a felcsútiakat.

Az újabb párharc minden bizonnyal az eddigi legnehezebb feladat elé állítja a Puskás Akadémiát. A találkozó magyar idő szerint 21:30 órakor kezdődik a Portohoz közeli Guimaraesben, az Afonso Henriques stadionban.

Zene, fesztivál, futball

A július 28-ai visszavágót megelőzően mini fesztivált rendez a klub a Pancho Aréna melletti Puskás Ferenc utcában. A PAFC – Guimaraes mérkőzés előtt két előadó: Valmar, és T. Danny zenél majd, de számos családi program is várja a szurkolókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában