Jól megy a tengeri evezés

2022.07.05. 15:13

A tatai Öreg-tavon sprinteltek a strandon a VVSI versenyzői

Jól megy az evezős strand sprint a VVSI versenyzőinek. Tatáról tértek haza számos éremmel.

Németh Krisztián

Forrás: Szlovák Bence/Magyar Evezős Szövetség

A síkvizi evezés „unokatestvérének” számító tengeri evezés dinamikus, fiatalos szakága a Velencei-tavon is egyre inkább meghonosodik: a VVSI-ben egyre többen eveznek amatőr keretek között a síkvízinél robosztusabb, a hullámoknak jobban ellenálló tengeri evezős hajókban, másfelől a klub nemrég országos versenyt tartott Velencén.

Ahhoz hasonlóan a hétvégén Tatán is jeleskedtek a Velencei-taviak. A rajt ezúttal a parti fövenyen történt, a fiatalok berohantak a tengeri egypárevezős hajókhoz, és egy közel 500 méteres evezés keretében előbb szlalomoztak, a forduló után pedig egyenesen siklottak vissza a célzónáig. Majd ki a hajóból, futás a partra, ahol a stopper órát megállító piros gombra kellett rávetniük magukat. Jó időket mutatott a stopper a Velencei-taviak számára!

A 12 éves fiúk mezőnyében magabiztos győzelmet aratott Sasvári Balázs, aki klubtársát Szedlák Farkast 3 másodperccel előzte meg. A két fiatalember abszolút dominált a népes mezőnyben.

A 14 éves fiúk között Szedlák András bronzéremmel zárt, a 13 esztendős lányok versenyszámában pedig Carroll Jasmin Angelica állhatott fel a dobogó második fokára. Mindössze hét tizedmásodperccel maradt le az aranyéremről, tatai vetélytársát két tizeddel előzte meg az ezüstéremért dúló sprintben.

A tatai Öreg-tavon rendezett verseny rekordot hozott, több mint 250 szkiffes, azaz tengeri egypárevezős állt rajthoz a strand sprinten.

Hosszútávú verseny is kapcsolódott az eseményhez, túra, úgynevezett GIG hajókban, kormányos négypárevezősökben teljesítették a csapatok a több mint két kilométeres versenyt.

A VVSI vegyes csapata (Kulifai Krisztina, Matucza-Riba Edina, Bernadett Carroll, Daniel Carrol, kormányos: Matucza Máté) bronzérmet szerzett, a 14 éves fiú egység (Balogh Barnabás, Szedlák András, Takács Dominik, Matucza Máté, k.: Borbély Nóra) pedig a dobogó másodifik fokán zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában