Lezárultak a nevezések

2022.07.04. 18:34

A megyei bajnokságok augusztus 21-én indulnak

Július 1-én lezárultak a nevezések a megyei futball 2022-23-as idényére. Különböző időpontokban kezdődnek a bajnoki küzdelmek.

Horog László

A legutóbbi szezonban a Perkáta nyerte a megyei kispályás bajnokságot

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Július első napján lezárult a nevezések határideje a megyei bajnokságok különböző osztályaiban. A szezon az utóbbi évtized hagyományainak megfelelően a kupasorozattal kezdődik, augusztus első két hétvégéjén, majd jöhetnek a bajnokik.

- A megye valamennyi nagypályás együttese – kivéve a második, azaz tartalék gárdákat - pályára lép, a részvétel kötelező. A csapatok innen kvalifikálják magukat jövő tavasszal a Magyar Kupa országos főtáblájára. Ennek azért is van jelentősége, mert a főtáblás szereplés az erkölcsi sikeren túl anyagilag is megéri a továbbjutóknak, lévén az MLSZ félmillió Ft-tal támogatja a jól szereplőket – tájékoztatott Schneider Béla, az FMLSZ igazgatója.  

Közölte, a héten még van lehetőség hiánypótlásra, ugyanis akadtak klubok, akik nem feleltek meg mindenben a megszabott nevezési feltételeknek. Különböző dokumentumokat – végzés bírósági nyilvántartásról, bejegyzésről, adóhivataltól beszerzett irat tartozásmentességről, megállapodás a pályahasználatról a tulajdonossal – az elkövetkező napokban még becsatolhatják.

- A fentiek függvényében derül ki, hogy az első osztály 15, vagy 16 csapattal indul, reméljük, a tervezett 16 ezúttal összejön, legutóbb 14 gárda viaskodott Fejér első vonalában. A bajnok Mór az NB III-ban folytatja, a tavasszal onnan kieső Gárdony pedig nálunk. A legutóbbi mezőnyből a Kisláng nem kért licencet, a második vonalban indul, az ezúttal indulási joggal rendelkező, megyei másodosztályú aranyérmes Vajta nem adta le nevezését egy osztállyal feljebb, így a feltöltés szabálya alapján a 16-os létszám kialakításánál a megyei második vonalban, az északi oldalon ezüstérmes a Csór, továbbá Bicske második együttese és a Nagykarácsony pályázik nagy eséllyel.

A fentiek függvényében a nyártól megyei második ligában 28, vagy 29 csapat harcol, a harmadosztályban ugyanennyi résztvevővel számolnak, a női bajnokságban ezúttal eggyel többen szerepelnek, hat gárda küzd a helyezésekért. Az öregfiúknál 49 csapat adta le nevezését, az U19 első osztályban 11, a másodikban 33 gárda jelezte indulási szándékát. A megyei kispályás bajnokságban legutóbb 16 brigád bizonyíthatott, a Perkáta győzött, megelőzve Sukorót. Az igazgató reményei szerint a 2022-23-as idényben több gárda küzd majd a csoportokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában