A közepébe vágnak

2022.07.29. 19:26

A Ferencváros otthonában rajtol a Puskás AFC

Vasárnap este a labdarúgó NB I nyitófordulójának zárómérkőzésén rajtol a Puskás Akadémia. Hornyák Zsolt jubilál a PAFC kispadján.

Németh Krisztián

Forrás: Török Attila / Nemzeti Sport-archív

Ellentétes szájízzel vágnak neki a felek a bajnokságnak. A címvédő Ferencváros pozsonyi gálaestje, és BL-selejtezős tiovábbjutása, a Puskás Akadémia a Vitória Guimaraes elleni kevésbé sikeres Konferencia-liga párharca, és szerzett gól nélküli kiesése után fordul rá a rajtra. Utóbbiban ráadásul Nagy Zsolt és Szolnoki Roland is komolynak tűnő sérülést szenvedett csütörtök este, a gólnélküli döntetlennel záruló találkozón (a Vitória összesítésben 3-0-val lépett tovább).

- Két kulcsemberünk is megsérült: Nagy Zsolt és Szolnoki Roland. A térdük sérült meg, remélem, hogy nem lesznek szakadások, és gyors lesz a gyógyulás. A csapatomnak szeretném megköszönni a hozzáállást. Küzdöttünk végig, de nem sikerült három gólt szereznünk. Hiányzott a minőségi befejezés, Zahedi a sérülése után még nincs tökéletes formában. Szerettünk volna nyerni, esetleg továbbjutni, de nem sikerült. A mentalitás rendben volt, de a kulcsemberek elvesztése miatt szomorú vagyok, hiszen vasárnap a Ferencvárossal játszunk, néhány perc múlva már csak ezzel a mérkőzéssel szeretnék foglalkozni - mondta Hornyák Zsolt a Guimaraes elleni hazai meccs után.

A Ferencváros az előző idényben egyszer sem tudta legyőzni a felcsútiakat, ugyanakkor a PAFC még sohasem tudott bajnokit nyerni a Ferencváros vendégeként. A mérleg hét FTC-siker és négy döntetlen.

Visszatérve Hornyák Zsoltra, vasárnap este „százados” lesz! A felvidéki vezetőedzőhétvégén a 100. bajnokiján irányítja a Puskás Akadémiát. 2019 augusztusában az Újpesten aratott 3-1-es sikerrel mutatkozott be. Most ő az élvonal leghosszabb ideje alkalmazott mestere: 46 győzelem, és 28 döntetlen mellett 25 vereséget számlál a mutatója, és mivel mind a három évben a dobogón végzett (egyszer a második, kétszer a harmadik helyen), így ő a csapat eddigi legsikeresebb szakvezetője.

A két csapat utóbbi öt találkozója alapján legalább egy pont garantálható a Puskásnak.

Kérdés, hogy a két alappillér, Szolnoki és Nagy hiánya mennyire befolyásolhatja a gárda teljesítményét. Kiderül vasárnap 20:30 órától az Üllői úton. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában