Frissen Fejérből

2022.06.26. 16:50

Meg kell becsülni az ARAK fiataljainak szerényebb szereplését is

Bronzérmet szerzett az ARAK Up. Akadémia férfi váltója a 127. Atlétikai Magyar Bajnokság 4x100 méteres síkfutó számában.

Ferencz Balázs

Forrás: ARAK

A korábbi években tendenciává vált, hogy az ARAK sportolói szép számban gyűjtögetik az érmeket a honi felnőtt országos bajnokságról is. Általában öt-hat medállal számolni lehetett a legrangosabb hazai versenyen, így a fehérváriak idei szereplése kissé visszafogottnak tűnhet. Azonban ez koránt sincs így. Hiszen tudni kell, hogy az előző idényben az ARAK három meghatározó atlétája is a fővárosba igazolt az ígért gördülékenyebb fejlődés érdekében, a távolugró Endrész Klaudia, a 400 gátas Mátó Sára az MTK-ban folytatta, míg Takács Boglárka immár a BHSE színeiben  lett a leggyorsabb magyar nő: egy hónappal ezelőtt 11,37 másodperces idejével döntötte meg a 100 méter országos csúcsát.

Takács Bogi a budapesti, Lantos Mihály Sportközpontban rendezett ob-n nem tudta megközelíteni a rekordot, de így is simán, 17 századdal verte a mezőnyt, 11,58 mp-cel lett magyar bajnok 100-on.

A férfiak legrövidebb sprintszámának döntőjében két arakos is érdekelt volt. Illovszky Dominik (BHSE) győzelme mellett Szabó Dániel az ötödik helyre futott be (10,81 mp.), míg a 19 éves Csornai János a nyolcadik lett (11,13).

A Honvéd Szondi SE kiváló gyaloglója, Tóth Norbert nem fért fel az 5000 méteres táv dobogójára, 21.00,74 perces ideje így is idei legjobbja, amivel a negyedik lett.

Azonban az ARAK férfi 4x100-as stafétája érmet nyert! Szabó Dániel mellett rendkívül fiatal legények alkották a fehérvári váltót, Csornai 2003-as, Blaumann Marcell 2004-es, Mészáros Balázs pedig 2005-ös születésű. A BHSE „A”, és a Vasas csapatai mögött harmadikként értek célba 41,26 mp-es idővel.

Forrás: A klub

A bajnokság második napján 100 gáton a 19 éves Mohai Regina egyéni csúccsal (13,57) jutott döntőbe, ahol aztán 13,65-tel lett hatodik.

Ugyancsak hatodik lett a nők kalapácsvető számában a Feketehegy SE 18 éves dobója, Zimmermann Lili (55,61 m). 

Az országos bajnokság harmadik napjára is jutott fehérvári érem. Mohai Regina 400 gáton idei legjobbját futotta, 59,16-os idejével majdnem a leggyorsabb volt a mezőnyben. Csupán a TSC-Geotech kiválósága, Molnár Janka előzte meg, így Regi bajnoki ezüstéremmel zárt.

Forrás: A klub

Mészáros Balázs 200 méteren jutott fináléba. Az ifjú sprinter, a mezőny legfiatalabbjaként a nagyon értékes ötödik helyen ért célba, 21,62 mp-cel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában