Frissen Fejérből

2022.06.28. 21:53

Már a legjobb nyolc között a női junior kézilabda-válogatott

Ifj. Kiss Szilárd keretében két Fejér megyei érdekeltségű játékos, az Alba Fehérvárt erősítő Besszer Borbála és a Dunaújvárosi Kohászban játszó Farkas Johanna szerepel a világbajnokságon.

Beke Zsombor

Forrás: Laczkó Izabella / DH-archív

A juniorválogatott már a csoportkörben magabiztosan menetelt a Celjében zajló korosztályos világbajnokságon. A tornát Egyiptom ellen nyitották meg a mieink, Magyarország simán, 39-20-ra nyert, Besszer háromszor, míg Farkas kétszer köszönt be. A második csoportmérkőzésen az Egyesült Államok gárdája ellen sem kellett vért izzadniuk a sikerért a lányok, 46-5-ös magyar győzelem született, a fehérvári játékos öt góllal vette ki a részét a két pont megszerzéséből. A folytatásban Lengyelország ellen biztosította be a a csoportelsőséget a válogatott. Akkor bár félidőben az eddigiekhez képest jóval szorosabb eredményt mutatott az eredményjelző (14-11), a második játékrészben nem volt kegyelem, és ifj. Kiss Szilárd alakulata 30-16-ra nyert, Besszer kétszer, míg Farkas hétszer volt eredményes. A középdöntő első körében Svájc volt a mienk első ellenfele, a találkozó ismét nem tartalmazott túl sok izgalmat, a magyarok 17 góllal, 40-23-ra nyerte. Farkas Johanna öt, míg Besszer Borbála két találatot jegyzett. A második fordulóban Horvátország ellen lépett pályára korosztályos válogatottunk, de már a találkozó előtt biztos volt e legjobb nyolc közé jutás. Ennek ellenére ezt a derbit sem vették két vállról a lányok, 13-8-as félidő után 29-17-re nyertek a magyarok. A 29 gólból a DKKA kézilabdázója, Farkas Johanna hét góllal vette ki a részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában