Kettőzött erővel folytatja

2022.06.01. 22:33

Kicsit csalódott az Eb után Császár Attila parakerékpáros

Az időfutamban a 13., a mezőnyversenyben a 15. helyen zárt Ausztriában Császár Attila, a Parakerékpáros Európa-bajnokságon. A Nádasdladányon élő parasportoló mellett a Fehérvár Cycling Team színeiben a látássérült Lengyel Zsófia és pilótája, Punk Adrienn is rajthoz állt. Utóbbi páros két hetedik helyezéssel tért haza Ausztriából.

Németh Krisztián

Császár Attila festői tájakon száguldott, de nem eléggé. Edzőjével, Takács Péterrel azon lesznek, hogy gyorsuljon

Forrás: Császár Attila

A kontinensviadalnak a Felső-Ausztriában található Lochen Am See adott otthont. A tandemek és szóló bringások mezőnye 22 kilométert teljesített az időfutamban. Hangulatos gazdasági utakon, pajták között kanyargott a dimbes-dombos körpálya, amelyen két kört tett meg a mezőny. Császár Attila úgy érzi, vannak még hiányosságok a teljesítményében.

– Az élmezőny sajnos elég messze volt az időfutamban. Könnyen lehet, hogy az edzőmmel, Takács Péterrel módosítunk majd a felkészülésem metódusán, többet kell gyakorolnom ezt a fajta terhelést – meséli a művégtaggal élő parasportoló. – Az időfutamban elég nagy hátrányt szedtem össze, a győztestől hat percre voltam. Kacskaringós, lejtős, emelkedős pálya volt. A nyers erő és a technika dominált. Sokat kell fejlődnöm ahhoz, hogy egy ilyen kemény mezőnyben bekerüljek az első öt közé. A nemzetközi élmezőny heti 30 órát tud edzeni egész évben. Nekem nem sportállásom van, a heti 10–12 óra fér bele egy hétbe. Ritkán érem el a harminc órát – zárta értékelését a civilben műszerészként dolgozó parasportoló.

Júliustól lehet gyűjteni a pontokat a paralimpiai kvalifikációhoz, ám az év nagy részében nem lesz egyszerű a nívós versenyeken indulni, mert többségüket Kanadában rendezik.

Egyébként a megszerzett a kvótákat a hazai szakszövetség osztja majd szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában