Puskás-Suzuki Kupa 2. nap

2022.06.03. 19:43

Kettőből kettőt megnyert a felcsúti csapat

A Puskás-Suzuki Kupa második napján is hibátlan maradt a hazai csapat.

Beke Zsombor

Forrás: Puskás Akadémia

A rangos U17-es torna második napja a Budapest Honvéd korosztályos csapatának Sporting elleni mérkőzésével kezdődött meg. A fővárosi akadémia az első körös, Flamengo elleni 2-0-ás veresége után javítani tudott a B csoportban, ugyanis a gárda Szúcs Tamás tizenegyesével 1-0-ra verte a Sportingot. Ezután szintén B jelzésű kvartettben a Dinamo Kijev is bemutatkozott a tornán, méghozzá  a Flamengo ellen. A találkozó félidejében ugyan 1-0-ra vezettek a brazilok, de végül az ukrán együttesnek sikerült kiegyenlítenie, így pontosztozkodás lett a mérkőzés vége.

Puskás Akadémia – Panathinaikosz 1-0 (1-0)
Puskás Akadémia: Pécsi – Korodi, Ásványi D., Major M. (Halászi-Harsányi, 42.), Markgráf, Jacsó (Vékony, 31.), Kapus (Orbán K., 42.), Kern (Hegedüs L., 60.), Dusinszki, Vajda R., Svilar (Retter, 52.).
Panathinaikosz: Kontogeorgisz – Diamantisz, Pitszotisz, Fikaj, Katrisz, Nikoletopulosz (Hasanagko, 60.), Nalitzisz, Szpatharisz (Papatriantafilu, 52.), Romano (Ormenaj, 52.), Kokkakisz (Sztilianosz, 60.)Notasz (Jorgulakisz, 42.).
Gól: Dusinszki (4.)

A második nap záróderbijén a Puskás Akadémia U17-es együttese a Panathinaikosz ellen lépett pályára a Pancho Arénában. A két együttes eltérően rajtolt a 15. alkalommal megrendezett Puskás-Suzuki Kupán, a felcsútiak egy hosszabbításban kicsikart 2-1-es sikerrel kezdtek a DAC ellen, míg a görögök a Real Madridtól kaptak ki 1-0-ra. A péntek délutáni találkozó hazai nyomással kezdődött, a fölény pedig gyorsan helyzetben is megmutatkozott.

A 4. percben a vendégek védőjének eladott labdájából indult az akció, a játékszert Kapus Barnabás kaparintotta meg, a támadó a jobb szélen indult meg, lövését védte a kapus. Ám a szögletnél már tehetetlen volt a  Panathinaikosz hálóőre, a lecsorgó labdát Dusinszki helyezte szépen a kapuba, 1-0. A folytatásban is a PAFC birtokolta többet a labdát, majd a félidő hajrájában aktívabbá váltak a görögök, de az utolsó pillanatokban mindig sikerült menteni, így ziccer nem lett a lehetőségekből.

A második félidő jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, de sokáig egyik együttes sem tudott igazán helyzetbe kerülni. A 44. percben egy kósza vendég fejes tartott a kapu felé, de Pécsinek nem kellett közbeavatkoznia. Az ivószünetet követően az 54. percben Halászi-Harsányi lezárhatta volna a nyitott kérdéseket, de ziccerben hosszan tolta meg a labdát. Bár a helyzet kimaradt, a felcsútiak győzelme nem maradt el, második mérkőzését is megnyerte Kiss Márton alakulata.

A Puskás Akadémia szombaton pihenőnapját tölti majd, de a mérkőzések sorában nem lesz pihenő. Vasárnap a felcsútiak 17.30-tól a Real Madrid ellen zárják a csoportkört, ahol a döntőbe jutás lesz a tét. Hétfőn rendezik meg majd a helyosztó találkozókat, a bronzmeccs 16.15-kor, a döntő 18 órakor kezdődik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában