Vízilabda

2022.06.29. 10:58

Jöhet az elődöntő! - Bíró Attila együttese a legjobb négy közé jutott a budapesti vizes világbajnokságon

A magyar női vízilabda-válogatott küzdelmes mérkőzésen, egy góllal bizonyult jobbnak Ausztráliánál, így Bíró Attila együttese a legjobb négy közé jutott a budapesti vizes világbajnokságon.

Beke Zsombor

Forrás: Szabó Miklós/MW

Ausztrália – Magyarország 6-7 (3-2, 0-1, 0-2, 3-2)

Hajós-uszoda, vezette: Goldenberg (amerikai), Colombo (olasz)

Ausztrália: Palm - Halligan 3, Andrews 1, Ridge, Aranchini, Mihailovic 1, Ballesty 1. Csere: Casey, Fasala, Leeson, Kearns, Longman. Szövetségi kapitány: Paul Oberman

Magyarország: Magyari - Szilágyi, Vályi 1, Gurisatti 1, Máté, Parkes, Keszthelyi-Nagy 3. Csere: Mahieu, Leimeter, Rybanska 2, Faragó, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Nem indult jól a találkozó magyar szempontból, majd az egész találkozón jókora gólcsend következett. Ebben az időszakban az ausztrálok nem igazán találták a megoldást a magyar védekezésre, de a túloldalon Gardáék sem remekeltek. Magyarországnak hiába voltak meg a helyzetei, vagy a kapufa, vagy a vendégek kapusa, Palm védett, majd nehezen, de megtört a jég, Mahieu passzát Keszthelyi verte be. A 3-3-a félidő után a harmadik negyedben megléptek kicsit a mieink, és bár két gólnál nagyobb differencia nem alakult ki a csapatok között, a győzelem a hazaiaké lett. A végén még ugyan szépítettek az ausztrálok, de a magyar továbbjutást nem volt veszélyben. A magyarok készülhetnek a csütörtöki, Hollandia elleni elődöntőre.

– Egy igazi gennyes meccs volt, ma megmutattuk, hogy nemcsak vízilabdázni, hanem küzdeni is tudunk. Az ausztráloknak ilyen a játékuk, természetesen ebben fel lehet őrlődni, de ezúttal mi nyertük ezt a kegyetlen fizikai csatát. Közhely, de minden világversenyen a negyedöntő a legnehezebb meccs, ezt most hozta a csapat, amivel teljesítette a legfontosabb feladatát – nyilatkozta a találkozó után az MTI-nek Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában