Vízilabda

2022.06.16. 16:13

Hárman maradtak a vb-re

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 13 fős keretét a pólósok számára hétfőn rajtoló vizes-világbajnokságra.

Beke Zsombor

Forrás: Dömötör Csaba/MW

Hétfőn megkezdi szereplését a magyar női vízilabda-válogatott a budapesti vizes világbajnokságon. Bíró Attila nem meglepő módon nem sok helyen nyúlt bele a tokiói olimpián bronzérmet szerző nemzeti csapat összeállításába. A Dunaújvárosból hárman kerültek be a keretbe, Garda Krisztina és Szilágyi Dorottya már Japánban is az együttes tagja volt, míg Mahieu Geraldin nagy világeseményen most mutatkozik majd be a válogatottban. A nyáron az FTC-hez távozó Gurisatti Gréta is itt van a névsorban. A 13-as kereten kívül minden szövetségi kapitány megnevezhetett két tartalék játékost, akiket koronavírusos megbetegedések esetén vethetnek be, itt Farkas Tamara mellett a DFVE kiválósága, Horváth Brigitta is helyet kapott.
A magyar női vízilabda-válogatott kerete a vizes világbajnokságra (a játékosok klubjaként azt a csapatot jelölték meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot):
Kapusok: Gangl Edina (Glifada, görög), Magyari Alda (UVSE-Hunguest Hotels)
Balszélsők: Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya (mindkettő Dunaújvárosi FVE), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE)
Centerek: Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Ethnikosz, görög)
Bekkek: Máté Zsuzsanna (FTC-Telekom), Rybanska Natasa (UVSE)
Jobbszélsők: Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Leimeter Dóra (BVSC-Zugló), Vályi Vanda (FTC)
Tartalékok: Farkas Tamara (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros).
A válogatott az első mérkőzését hétfőn, 21 órakor Kolumbia ellen játssza majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában