Honvéd Szondi SE

2022.06.24. 22:40

Gálával zárják az edzőtábort a birkózók

A Honvéd Szondi SE birkózószakosztálya rangos országos versennyel zárja egy hetes edzőtáborát. Az ősi sportközpontban 6–16 éves fiúk és lányok lépnek szőnyegre szombaton délelőtt 10 órától.

Németh Krisztián

A szondis birkózók harcra készek

Forrás: Honvéd Szondi SE

Számos nagy múltú csapat indul a II. Szondi SE Birkózó Gálán, beleértve természetesen a házigazdát is. A szondisok a verseny helyszínén, az ősi sportközpontban készültek.

– Kezdő és haladó fiatalok versenyeznek főként, a cél elsősorban az, hogy versenyrutint szerezzenek az országos rangsorolóversenyekre – tudtuk meg László Balázs szakosztály-vezetőtől. – Mintegy 160-180 indulóval számolunk, az ország minden területéről érkeznek klubok, a többi között Jászapáti, Diósgyőr, Nagykanizsa, Érd, és több budapesti egyesület is. Mi tizenhét versenyzőnket indítjuk a versenyen. Fontos célunk, hogy a következő években is szeretnénk megrendezni a gálát – zárta mondandóját a szakvezető.

A házigazda legidősebb indulója a kadett korosztályban induló Flaschner Lóránt, a Honvéd Szondiban nevelkedő, immár nemzetközi versenybíró unokája. Kálmán, a nagypapa arról is ismert lehet, hogy Székesfehérváron késes, köszörűs üzlete van, egyébként nemrég vonult nyugdíjba. Biztosra vesszük, hogy unokája mérkőzéseit is éles szemmel fogja figyelemmel kísérni.

A gálán a gyerek és diák korcsoportban szabadfogásban zajlik majd a küzdelem. A serdülők és kadettek kötöttfogásban méretik meg magukat. De nem csak fiúk, lányok is indulnak! A Diák I. korcsoportban a 35-től a 62 kilogrammos súlycsoportig lépnek szőnyegre az ifjú hölgyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában